Košarka

Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije

Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije
Foto: Print Screen/Youtube | Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije
Tanjug

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je danas tamošnji savez.

Kako je saopšteno, Lukić se nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj pozciji zamijenio Sergeja Bazareviča.

"Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije – Rusije i Srbije", rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Lukić je veći dio trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Poslije dvije godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina prije odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije