Košarka

Pratite nas na Google news

Zvezda: Skupština ABA u Zagrebu nelegalno zakazana

Zvezda: Skupština ABA u Zagrebu nelegalno zakazana
Foto: Ilustracija | Zvezda: Skupština ABA u Zagrebu nelegalno zakazana
Tanjug

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da njen predstavnik neće prisustvovati, kako se navodi, tzv. Skupštini ABA lige 2. aprila u Zagrebu, jer je sazvana od strane neovlašćenog lica - Dragana Bokana.

"Klub podsjeća javnost da je na radnom sastanku ABA Lige jtd dana 19.11.2020. godine, Dragan Bokan dobio ovlašćenje da tačno 15.12.2020. godine zakaže Skupštinu samo s jednom tačkom dnevnog reda, preoblikovanja jtd u doo, i ništa više od toga", ističe se u saopštenju "crveno-bijelih".

KK Crvena zvezda je konkretnim i direktnim djelima pokazao u prethodnom periodu (i pokazuje i dalje) da je za postojanje regionalnog takmičenja, ali i isključivo u legalnim okvirima, iz kojih smo davno, nažalost svi klubovi kao vlasnici lige izašli, poručuju sa Malog Kalemegdana.

"Zvezda podsjeća na sljedeće činjenice: ABA liga jtd koje je vlasništvo klubova trenutno pod važećim ugovorima nema nijedno tijelo i funkcionera lige, počev od direktora i sportskog direktora lige koji ulažu velike napore da održe integritet i regularnost takmičenja. ABA liga u vrijeme pandemije nema ni usvojen Covid protokol zbog čega je i kalendar lige i odigravnje završnice sezone 2020-2021 dovedeno u pitanje".

"Zbog svega navedenog, ovo sazivanje takozvane Skupštine od strane neovlašćenog lica koje se lažno predstavlja i uzurpira funkciju predsjednika lige, u suprotnosti s odredbama Društvenog ugovora, vidimo kao još jedan korak ka rušenju ABA lige koja se već zbog niza ovakvih nelegalnih poteza nalazi u vrlo teškoj situaciji", navode iz Zvezde.

Zvezda u saopštenju podsjeća da liga ima svoje predsjedništvo, kao jedino nadležno tijelo, a da bi klub odazivanjem na ovaj nelegalni sastanak postao saučesnik u direktnom kršenju Društvenog ugovora ABA lige jtd.

"Zbog svega toga, održavanje ovog sastanka smatramo izuzetno štetnim za sve klubove koji su učesnici i VLASNICI ABA lige i može da donese nesagledive posljedice po takmičenje. Sve odluke donesene na sastanku u Zagrebu smatraćemo nelegalnim i neobavezujućim, a kao odgovoran klub KK Crvena zvezda nastaviće da se bori za postojanje i razvoj ABA lige isključivo kroz nadležne institucije i legalne tokove, a ne kroz sazivanje nelegalnih sastanaka, saopštenja raznih nepostojećih sudijskih udruženja i iznošenje raznih dezinformacija samo s ciljem da se sportska i košarkaška javnost u regionu dovede u još veću zabludu".

"Konačno, zakazivanje bilo kakvog sastanka s fizičkim prisustvom (i uz ograničavanje na po jednog predstavnika kluba) u vrijeme pandemije smatramo izuzetno neozbiljnim i neodgovornim, ali i taj čin je pokazatelj kako regionalno takmičenje funkcioniše ove sezone, uz grube pokušaje pojedinaca da privatizuju ABA ligu, koja je u vlasništvu svih klubova", zaključuju iz Zvezde.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije