Košarka

Zvezda bez poraza: FMP se predao u zadnjoj četvrtini

Zvezda bez poraza: FMP se predao u zadnjoj četvrtini
Foto: KK Crvena zvezda | Zvezda bez poraza: FMP se predao u zadnjoj četvrtini

Košarkaši Crvene zvezde su zabilježili i osmu pobjedu u Superligi Srbije, savladavši FMP Železnik u gostima rezultatom 77:62.

Ovim trijumfom izabranici trenera Milana Tomića su obezbijedili prvo mjesto u Grupi A pred plej-of.

Do samog kraja treće četvrtine rezultat je bio izjednačen, ali je pri rezultatu 50:50 Kej Si Rivers ubacio dvije vezane trojke i uveo svoj tim u posljednju četvrtinu sa šest poena prednosti.

Katastrofalne odluke košarkaša domaćeg tima su omogućile Zvezdi da napravi dvocifrenu prednost, koju nije ispustila do kraja meča.

Ekipa iz Železnika je bolje startovala utakmicu, imala je prednost do samog finiša, ali je tim Zvezde uspio da napravi preokret i da poslije prvih deset minuta ima dva poena prednosti.

Prava rezultatska klackalica je viđena u nastavku, FMP je uspio da prepolovi razliku, pa je na velikom odmoru bilo samo +1 za šampiona ABA lige.

Slična slika je viđena i u dobrom dijelu treće četvrtine, sve do posljednjeg minuta u kom je klasu demonstrirao Rivers.

U posljednjoj četvrtini su igrači FMP za svega pet minuta promašili sedam šuteva i izgubili četiri lopte, što je Zvezda iskoristila i na kraju zabilježila pobjedu sa čak 15 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio rezervista Ognjen Dobrić sa 19 poena, a dvocifreni učinak su imali još samo Majkl Odžo i Kej Si Rivers sa po 10.

Na drugoj strani je odličan utisak ostavio Stefan Đorđević (16 poena, 6 skokova), a po 12 su ubacili Stefan Pot i Marko Jeremić.

(b92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije