Košarka

Zvezda bolja od Unikahe

Zvezda bolja od Unikahe
Foto: Twitter | Zvezda bolja od Unikahe

Košarkaši Zvezde savladali su u neizvjesnom meču ekipu Unikahe 80:76 u meču 24. kola Evrolige i zadržali kakve-takve šanse da se nađu među osam najboljih.

Crveno-bijeli, šest kola prije kraja grupne faze takmičenja, dijele deseto mjesto na tabeli, zajedno sa Unikahom, dok im osmoplasirani Makabi bježi dva trijumfa.

Zvezda se mučila tokom većeg dijela susreta sa Unikahom. Ipak, trojke su nešto bolje funkcionisale nego u prethodnim mečevima (10/27), pa je čvrsta odbrana ovog puta bila dovoljna za pobjedu nad iskusnom i neugodnom ekipom iz Malage.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu borbu, a crveno-bijeli su na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti (40:37).

Zvezda je najbolje izgledala u trećoj dionici, koju je dobila sa sedam poena razlike, ali su se gosti u finišu meča još jednom vratili i učinili završnicu izuzetno uzbudljivom.

Ipak, Zvezdini košarkaši bili su sigurni sa linije za slobodna bacanja, pa su došli do desetog trijumfa u 24 odigrane utakmice u Evroligi.

Ročesti je bio najefikasniji na meču sa 19 poena, ali su u završnici teret ponijeli Milko Bjelica i Branko Lazić, koji su utakmicu završili sa 13, odnosno 10 poena.

U gostujućem sastavu najbolji su bili Dragan Milosavljević i Džef Bruks sa po 12 postignutih poena, dok je Vačinski dodao 11.

Zvezda u narednom kolu, 9. marta, gostuje u Barseloni.

(RTS)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije