Košarka

"Zvezda nema garantovao mjesto u Evroligi"

"Zvezda nema garantovao mjesto u Evroligi"
Foto: N.N. | "Zvezda nema garantovao mjesto u Evroligi"

BERLIN - Crvena zvezda nema garantovano mjesto u Evroligi za sljedeću sezonu iako je osvojila ABA ligu, rekao je danas izvršni direktor takmičenja Paulijus Motejunas.

"Nema više šampiona. Nije situacija da pobijediš i uđeš u Evroligu. Mjesto u domaćim ligama više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocjenjivanja kako bi klubovi to vidjeli i razumjeli. Nama je stalo do Albe i Berlina, ali oni su jedan od pet. Konačnu odluku će donijeti evroligaški klubovi sa stalnim licencama", rekao je Litvanac za košarkaški portal Basket njuz (Basket news).

Motejunas je prošle nedjelje rekao da će četiri od pet klubova dobiti pozivnicu za Evroligu, dok će jedan morati u Evrokup. To su Crvena zvezda, Partizan, Valensija, Alba i Virtus. Jedan od nabrojanih klubova će sledeće sezone morati da igra u Evrokupu. 

Garantovana mjesta u Evroligi imaju vlasnici A licence: Real, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Asvel, Baskonija, Bajern, Žalgiris, Efes, Olimpija Milano, Makabi i Fenerbahče. Listu od 14 sigurnih učesnika kompletiraju Monako, zahvaljujući plasmanu u plej-of i Pariz, kao osvajač Evrokupa. Preostala četiri mjesta Evroliga će dodijeliti početkom jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije