Košarka

Zvezda neumoljiva: Delije odale počast Jagodi i Čurkinu (VIDEO)

Zvezda neumoljiva: Delije odale počast Jagodi i Čurkinu (VIDEO)
Zvezda neumoljiva: Delije odale počast Jagodi i Čurkinu (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali milosti za turski Galatasaraj u utakmici 23. kola Evrolige.

Dvorana "Pionir" bila je kobna za turski tim koji je poražen rezultatom 77:58.

Izabranici Dejana Radonjića su od samog početka bili u vođstvu. Galata je samo jednom imao prednst i to pola koša - 6:7.

Nakon toga su crveno-bijeli počeli prosto da melju protivnika, ali nisu uspjeli ozbiljnije da se odlijepe u prvoj četvrtini. U drugu dionicu su ušli sa "samo" tri poena prednosti, a onda je krenula prava predstava.

Razlika je iz skoro iz napda u napad rasla, da bi do kraja poluvremena Zvezda imala 19 poena viška u odnosu na turski tim.

Nakon pauze Turci prvi dolaze do poena, ali Zvezda se ne zaustavlja i nastavlja da drobi goste. Sredinom treće četvrtine domaći tim je imao maksimalnih 26 poena prednosti, ali je Galatasaraj do kraja četvrtine uspio da smanji zaostatak na 22 poena.

U posljednju dionicu izabranici Dejana Radonjića su ušli opuštenije, ali ne toliko da bi turski tim mogao da eventualno napravi neko iznenađenje.

Turci su posljednji period riješili u svoju koriust sa 13:16, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog da se ugrozi sigurna pobjeda Zvezde.

Ovo je Zvezdi 13. trijumf i nalazi se na šestoj poziciji sa mečom više od Panatinaikosa, koji takođe ima 13 pobjeda, od koga ima lošiji međusobni skor.

S druge strane, tim Ergina Atamana, koji je poodavno ostao bez ikakavih šansi za plasman u plej-of, pretrpio je 16. neuspjeh i posljednji je na tabeli.

Branko Lazić je meč završio sa 17 poena i po dva skoka i ukradene lopte. Kuzmić je takođe bio odličan sa poenom manje i osam uhvaćenih lopti, dok je Marko Simonović pored pet skokova imao i 12 poena.

Istakli su se još i Čarls Dženkins sa 11, odnosno Dion Tompson sa 10 poena i šest skokova.

U turskom timu najbolji je bio Srbin Vladimir Micov sa 11 poena, ali je on bio jedini dvocifreni pojedinac u Galati. Bruno Fitipaldo, Ostin Dej i Sinan Guler zabilježili su po osam poena.

Zvezda naredni meč igra protiv Bamberga, dok će Galata ugostiti Real.

Kao što se očekivalo navijači šampiona ABA lige odali su počast ubijenom Marku Ivkoviću, navijaču crveno-bijelih koji je stradao 2014. godine nakon uboda nožem jednog od navijača Galatasaraja pred duel dve ekipe u Istanbulu.

Delije su takođe prije početka meča odale počast nedavno preminulom ambasadoru Rusije pri UN Vitaliju Čurkinu.

“Prijatelju pravde i srpskog naroda počivaj u miru,” bila je poruka na transparentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije