Košarka

Zvezda pala u Čačku, Borac lider

Zvezda pala u Čačku, Borac lider
Foto: Ilustracija | Zvezda pala u Čačku, Borac lider

Poslije tri kola prvo mjesto u grupi A Superlige Srbije zauzima Borac. Čačani su na svom terenu savladali aktuelnog šampiona, ekipu Crvene zvezde - 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22).

Najefikasniji kod domaćina bili su Pešaković sa 13 i Stojadinović sa 12 poena, dok su se na drugoj strani istakli Čović sa 18 i Kešelj sa 10 poena.

Prvo poluvrijeme za zaborav odigrali su crveno-bijeli. Šut za tri 16-2, slobodna bacanja 12-4, najefikasniji u ekipi bio je Marko Kešelj sa šest poena. To je, uz dobru odbranu, domaćinu donijelo dvocifrenu prednost na poluvremenu (37:26).

Nervirao se Dušan Alimpijević na klupi, tražio bolju igru, ali je reakcija izostala. Promjena u igri nije bilo ni u trećem kvartalu, pa su Čačani i u posljednju dionicu ušli sa još većim vođstvom (55:41).

Mučenje šampiona se nastavilo i tada, a tek na pet minuta prije kraja su serijom 10:0 uspjeli da se približe (57:54). Odbio je Marko Marinović trojkom nalet rivala i izazvao erupciju na tribinama (62:56). Čović je uzvratio istom mjerom, da bi Torodović zatim pogodio još jedan dalekometni hitac i tako riješio svaku dilemu.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije