Košarka

Zvezda pala u Moskvi

Zvezda pala u Moskvi
Foto: Turkish Airlines EuroLeague | Zvezda pala u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija u trećem kolu Evrolige u Moskvi sa 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23).

Himki je došao do treće pobjede u takmičenju, a Zvezda sada ima dva poraza i jednu pobjedu.

Tim Dušana Alimpijevića je vodio tokom cijelog prvog poluvremena, sve dok nisu proradili Aleksej Šved i Džejms Anderson, a u Zvezdi stao Džejms Feldin. Anderson i Šved su bili ubjedljivo najbolji igrači moskovske ekipe.

Anderson je imao 24 poena, pet skokova i tri asistencije, a Šved je ubacio 18 poena, uhvatio pet lopti i podijelio još devet. U timu Crvene zvezde Bjelica je imao 15 poena, Feldin je imao 14 poena, Ročesti je ubacio 13, a Lesor 12.

Zvezda nije uspjela da ponovi dobru igru kao protiv Barselone u Beogradu, a koliko promjenljivo može da igra kako timski, tako i individualno bilo je vidljivo baš na Feldinovom primjeru.

Bek je u prvoj četvrtini uspio da pogodi sve što je uputio ka košu protivnika, pa je Zvezda već na startu uspjela da dođe do prednosti od 7:0. U tom periodu je bilo velikih problema sa ofanzivnim skokovima koje je hvatao Malkolm Tomas (sakupio četiri i prije kraja prve deonice), što je pokazivalo da čuvanje obruča nije bilo na zavidnom nivou.

Do kraja uvodne četvrtine je uspjela da održi osam razlike i nagovjesti dobru igru u nastavku, a Feldin je imao 12 poena. Međutim, poput automobila koji je ostao bez goriva, Feldin je stao.

Dugo nije uspio da ubaci ništa, lopte su išle kratko, pa je Himki već do poluvremena uspio da smanji prednost, čak i povede, ali je Zvezda ipak imala minimalnu prednost pred pauzu, 44:43.

Vrlo brzo se to promijenilo u nastavku. Šved i Anderson su počeli da igraju maksimalno dobro, Zvezda nije uspjevala da ih čuva pa je Himki u naletu isporučio dvije serije 8:0 i 9:0 na koje Zvezda i tajm auti nisu davali odgovor i Rusi su pred posljednju dionicu imali devet poena prednosti.

Sve što su košarkaši crveno-belih uspjeli do kraja je da smanje na 78:74, ali je onda Andersona faulirao Lazić na šutu za tri poena, Anderson je bio neumoljiv sa penala, a Zvezda je propustila šansu da dođe do preokreta i druge pobjede poslije tri meča u Evroligi.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije