Košarka

Zvezda poslije 11 godina promijenila trenera

Zvezda poslije 11 godina promijenila trenera
Foto: Pixnio | Zvezda poslije 11 godina promijenila trenera

​Nemanja Planojević novi je trener KKŽ Crvena zvezda.

On će na klupi košarkašica Zvezde naslijediti Dragana Vukovića, koji je 11 godina vodio "crveno-bele".

Kako je saopšteno, Planojević će postati 25. trener u istoriji kluba.

Doskorašnji trener kadetske selekcije KKŽ Crvena zvezda, do protekle sezone i juniorske i najbolji trener mladih SD Crvena zvezda za 2022. godinu, Nemanja Planojević, dobio je povjerenje i najteži i najljepši zadatak.

Mladi trener, koji je odavno prerastao epitet talentovani, od naredne sezone biće trener prvog tima jednog od najtrofejnijih ženskih kolektiva u Evropi.

Planojević je rođen 16. avgusta 1982. godine u Beogradu i u košarci je praktično cijeli život.

"Veoma mlad je prihvatio trenerski poziv 2001. godine, upijao, sazrevao i u inostranstvu punih sedam godina, da bi od 2019. godine postao deo kluba i ženske košarke, za koju se odlučio na poziv Crvene zvezde. Trostruki je kadetski šampion Srbije, dvostruki juniorski, a kao asistent Dragana Vukovića osvojio je i tri šampionske titule i dva Kupa Milan Ciga Vasojević, uz učešća u Evrokupu", stoji u saopštenju.

Vlasnik je FIBA licence i tokom trenerske karijere je kreirao i učestvovao na mnogobrojnim kampovima širom Evrope.

"Iza Planojevića je u prethodnih pet godina i generacija 2004-2005 koja je jedna od najtalentovanijih u Evropi, čije vreme tek dolazi i od kojih se mnogo očekuje, a poziv u seniorsku reprezentaciju već su zavredele Dunja Zečević, Jovana Jevtović i Jovana Spasovski. Crvena zvezda ne stvara samo igrače već i trenere i ljude. Nemanja Planojević je deo sistema našeg kluba i neko ko će na pravi način predstavljati i klub i Zvezdinu porodicu", navodi se u saopštenju, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije