Košarka

Zvezda poslije drame savladala Cedevitu

Zvezda poslije drame savladala Cedevitu
Foto: Twitter/KK Crvena zvezda | Zvezda poslije drame savladala Cedevitu

Crvena zvezda pobijedila je u Beogradu Cedevita Olimpije rezultatom 82:81, čime je, vjerovatno, obezbijedila drugo mjesto u ABA ligi, a ostaje u trci i za prvo sa ekipom Budućnosti.

Bio je ovo pravi derbi dvije ekipe koje pretenduju na sam vrh i u kom je srpski klub za nijansu imao jače nerve od slovenačkog, pa je sa pola koša slavio na kraju.

Gotovo čitavu utakmicu prednost je bila malo na strani Zvezde, malo na strani Cedevita Olimpije. Najviša prednost Beograđana je bila osam poena razlike, dok su Ljubljančani najviše na svom kontu imali plus šest.

Uostalom, koliko je ovo bio neizvjestan duel, najbolje kažu i rezultati po četvrtinama - 24:24, 28:27, 17:14 i 13:16.

Slovenački sastav je u finišu poveo sa 81:78 i stao, Zvezda je postigla četiri i ostvarila dragocjenu 20. pobjedu ove sezone. Crveno-bijeli sada imaju skor 20-3, dok je Cedevita Olimpija na 17-6 i sve drži u svojim rukama kad je plasman u plej-of u pitanju.

Džordan Lojd je ponovo predvodio Crvenu zvezdu sa 19 poena, uz bok mu je bio Dejan Davidovac sa 17, dok je Kori Volden postigao 13 poena. U redovima slovenačke ekipe, Kendrik Peri je ubacio 19, dok su bivši zvezdaš Jaka Blažič i Luka Rupnik dodali po 14 poena.

Isto tako važan trijumf, ali u borbi za opstanak, ostvario je Zadar nad Cibonom 97:92. Ovo nije samo bila bitka dva kluba, nego i dva igrača - Dominika Mavre i Roka Prkačina. Mavra je predvodio Zadar sa 33 poena, dok je Prkačin bio najefikasniji pojedinac susreta sa 38 poena.

Poslije ovog meča, Zadar je veoma blizu opstanka i sa učinkom je 9-16, dok Cibona sa skorom 8-16 i dalje strijepi da ne padne na 13. mjesto, koje vodi u plej-aut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije