Košarka

Zvezda poslije produžetka do meč lopte protiv Partizana

Zvezda poslije produžetka do meč lopte protiv Partizana
Foto: N.N. | Zvezda poslije produžetka do meč lopte protiv Partizana

Košarkaši Crvene zvezde poslije produžetka pobjedili su Partizan 106:101 u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa ABA lige. Crveno-bijeli će slijedeće subote pred navijačima kluba iz Humske imati prvu šansu da se plasiraju u finale.

Utakmicu sa mnogo preokreta riješio je Bili Beron, koji je u posljednjem minutu produžetka, zahvaljujući nesportskoj ličnoj greški Đorđa Gagića, postigao pet poena i svom timu donio ogromnih 5 poena prednosti - 101:96.

Zvezda je mnogo bolje počela utakmicu u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" i zahvaljujući raspoloženom Beronu već u prvoj četvrtini imala je dvocifreni plus - 15:5. Domaći su sve konce igre držali u svojim rukama do sredine drugog perioda, kada je Andrea Trinkijeri poslije 'milion' izmjena konačno pronašao petorku koja je mogla da parira rivalu.

Gosti iz Humske su se seriom 5:0 u 18. minutu približili na 31:27, a Bandža Si je osam sekudni prije odlaska na odmor pogodio trojku i sa rezultatom 36:35 otišlo se na odmor.

Zvezda je serijom 8:0 počela posljednji period, Čović je bio nezardživ, Davidovac na nivou partija iz prošle sezone, ali gosti se nisu predavali. Uzbudljiv završetak regularnog dijela meča obeležilo je polaganje Renfroa na dvije sekunde prije kraja za 85:85.

U dodatnih pet minuta nijedna ekipa nije uspjela da se 'odlijepi' sve dok Gagić nije napravio namjernu ličnu grešku nad Beronom, a Amerikanac je iskoristio 'poklon' i sa pet vezanih poena rešio meč.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Beron sa 23 poena, Davidovac sa 18, Čović sa 16, uz 9 asistencija i Rivers sa 12.

Kod crno-bijelih Marinković je prednjačio sa 20 poena (4/7 za tri), Lendejl je dodao 17, Renfro 14, uz 8 asistencija, a Veličković 11.

Revanš je 30. marta u 19 časova pred navijačima Partizana, a eventualna majstorica 6. aprila u isto vrijeme, a domaćin bi bila Crvena zvezda.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se Cedevita i aktuelni prvak Budućnost, a prvi meč je u ponedjeljak u Zagrebu. (N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije