Košarka

Zvezda savladala Igokeu

Zvezda savladala Igokeu
Foto: ABA liga | Zvezda savladala Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su ekipu Igokee sa 85:80 u posljednjem meču 10. kola ABA lige.

Izabranici Dušana Alimpijevića ostvarili su osmi trijumf u regionalnom takmičenju, dok su "Igosi" doživjeli i šesti poraz.

Ponovo odličan meč za Zvezdu odigrao je Dejan Davidovac, koji je pokrenuo seriju i na neki način "slomio" Igose u četvrtoj dionici. Meč je završio sa osam poena, pet asistencija, tri skoka, jednom blokadom i ukradenom loptom - indeks 17.

Utakmica je otvorena nešto sporije, međutim brzo su obje ekipe uhvatile dobar ritam. Zvezda se muča sa procentom van linije 6,75, pošto je u prvoj dionici pogodila samo jednu trojku iz osam pokušaja.

Poslije prvih 10 minuta igre Zvezda je vodila sa 22:19, a onda je u drugoj dionici prednost samo rasla. U prvoj četvrtini Matijas Lesor je nezgodno pao, ali ispostavilo se ništa ozbiljno.

Sva zahvaljujući sjajnom Tejloru Ročestiju koji je ubacio 15 poena i podijelio četiri asistencije. Zvezdin Amerikanac pogađao je iz svih pozicija i prednost crveno-bijelih iznosila je +15, 45:30.

U prvom periodu trebalo bi istaći sjajnu timsku igru, pošto je svaki igrač dao solidan doprinos. Aktuelni šampion Srbije i regiona na poluvremenu je imao +10, 48:38.

U trećoj dionici došlo je do opuštenja Crvene zvezde. Igokea je to znala da iskoristi i da dođe na samo -2. Ipak, da se pred posljednjih deset minuta ne uđe sa samo +3, pobrinuo se Lesor koji je pogodio uz faul na kraju deonice, 64:58.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije