Košarka

Zvezda saznala rivala u finalu Superlige Srbije

Zvezda saznala rivala u finalu Superlige Srbije
Foto: Pixnio | Zvezda saznala rivala u finalu Superlige Srbije!

​Košarkaši FMP su i u drugoj utakmici slavili protiv Mege, čime su se plasirali u finale. "Panteri" iz Železnika su na svom terenu bili poprilično ubjedljivi protiv tima iz Beograda sa 96:70, čime su bukirali svoje mjesto u duelu sa Crvenom zvezdom MeridianBet.

FMP je već od samog starta u svom Železniku pokazao da je trenutno dosta kvalitetnija ekipa od Mege, pa su tokom prvih 10 minuta imali i dvocifrenu prednost, koja je na kraju "smanjena" na tek devet poena. Međutim, to je bio samo početak agonije za mladu ekipu iz Beograda.

Odličan otpor je pružila ekipa Mege potom, prilazili su i na pet-šest poena razlike, ali su potom klonuli u igri, što je FMP iskoristio. Ipak, na kraju su uspjeli da opstanu i rezultat druge dionice je bio 18:18.

Ključnu prevagu je FMP napravio u trećoj četvrtini, kada su stekli i novih 12 poena prednosti (ukupno 21), dok su u posljednjih 10 minuta samo "odradili" posao.

Najbolji u ekipi FMP-a bio je Izundu sa 22 poena, Simović je dodao 19, a Stepanović 17, prenosi "Telegraf". Na drugoj strani, kod Mege su najraspoloženiji bili Rudan sa 18 poena, odnosno Jović sa 17.

Zbog toga što je ova serija završena u dvije utakmice, finale Superlige će na programu biti 10. juna, kada će se sastati Crvena zvezda MeridianBet i FMP u prvom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije