Košarka

Zvezda slavila u Valensiji

Zvezda slavila u Valensiji
Foto: StarSport | Zvezda slavila u Valensiji

Crvena zvezda savladala je Valensiju u gostima u dramatičnom, posljednjem meču 12. kola Evrolige 86:82 – (26:22, 14:16, 16:25, 30:19).

Srpski i regionalni šampion sjajno je otvorio meč, ali je u finušu prvog poluvremena uslijedio veliki pad u igri, što je domaćin iskoristio da značajno smanji dvocifreni zaostatak (40:38).

Nastavilo se u istom ritmu, crveno-bijeli nisu mogli ništa da pogode za tri, ali ni da pronađu jednostavno rješenje u napadu, a Valensija je nastavila to da kažnjava i da period od šest minuta u kojima nije primila koš pretvorila u totalni preokret i svoje dvocifreno vođstvo. 

Međutim, onda je došlo i do očekivanog pada u redovima prvaka Španije, a ovoga puta Crvena zvezda predvođenja Perom Antićem, Džejmsom Feldinom i Dejanom Davidovcem pravi nemilosrdnu seriju od 17:0, odnosno ukupnih 27:10 za veliku pobedu, treću u nizu u elitnom takmičenju. 

Ekipa Dušana Alimpijevića zabilježila je petu pobjedu u sezoni čime se u potpunosti vratila u borbu za mjesto među osam najboljih timova Evrope, dok je španski predstavnik doživio osmi deveti neuspjeh. 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije