Košarka

Zvezdini centri spremni za CSKA: Uz pune tribine do iznenađenja

Zvezdini centri spremni za CSKA: Uz pune tribine do iznenađenja
Foto: Ilustracija | Zvezdini centri spremni za CSKA: Uz pune tribine do iznenađenja

Centarska linija Crvene zvezde, Matijas Lesor i Stefan Janković, željno iščekuju utakmicu sa CSKA u Evroligi (srijeda u 19 sati), ističući i važnosti navijača i "odbranu" domaćeg terena, jer u Beogradu pred punim tribinama, nikome nije lako.

Jedan od razloga dolaska među crveno-bijele kada je u pitanju Matijas Lesor, osim košarkaškog napretka, bili su navijači kao i atmosfera koju oni prave u važnim utakmicama. Takva se očekuje u srijedu, kada u Areni bude gostovao višestruki prvak Evrope, CSKA iz Moskve.

"Velika utakmica je pred nama, CSKA je izuzetna ekipa, vrlo kvalitetan tim, uostalom kao i svi koji igraju u Evroligi. Međutim, da bi došli u situaciju da se ravnopravno borimo sa ovakvim sastavima, podrška navijača koja iz nas izvlači maksimum nam je preko potrebna. I videli smo protiv Barselone i Makabija, pa i Bamberga, koliko su nam važni. Zato se nadam da će doći u velikom broju i podržati nas, jer je svaka utakmica u Evroligi izazov za nas", rekao je Lesor.

Stefan Janković je istakao da se ekipa sprema da namuči, a zašto da ne i iznenadi ruskog giganta.

"Još jedna teška, ali i bitna utakmica koja nas očekuje u Evroligi. Ritam je takav kakav je, već dva dana kasnije igramo u Pireju, ali idemo korak po korak. Prvo da se dobro pripremimo za ruski tim i da damo sve od sebe, jer nam u goste dolazi tim koji je jedan od favorita za odlazak na završni turnir i osvajanje ovog takmičenja. A sa takvim ekipama morate da date sve od sebe, da izvučete maksimum. Nadam se da će nas i navijači podržati u ovoj utakmici, kao što su i do sada, jer nikome nije lako da igra u Beogradu Evroligu, uz taj huk sa tribina", rekao je Janković.

Crvena zvezda je sa treninzima u Areni krenula od ponedjeljka popodne, a prodaja karata počela je u ponedjeljak u 10 časova. Ovaj meč je od strane Evrolige proglašen i derbijem kola.

(KK Crvena zvezda)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije