Košarka

Јokić: Košarka nije glavna stvar u mom životu već nešto u čemu sam dobar

Јokić: Košarka nije glavna stvar u mom životu već nešto u čemu sam dobar
Foto: Instagram | Јokić: Košarka nije glavna stvar u mom životu već nešto u čemu sam dobar

Centar Denvera i srpski reprezentativac Nikola Јokić izjavio je danas da košarka nije glavna stvar u njegovom životu, već nešto u čemu je zaista dobar.

Јokić je sa ekipom Denvera osvojio titulu u NBA ligi, a srpski košarkaš je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije. Denver je trijumfom nad Majamijem u finalnoj seriji 4:1 došao do prve titule u istoriji kluba.

"Ojsećaj je dobar. Uvijek je dobro kada dođete do cilja, ali sve je u putovanju. Gubite, osjećate se pod pritiskom i stresom, sumnjate u sebe. Kada ostvarite cilj, sve je opušteno", izjavio je Јokić u razgovoru za NBA Tudej sa Malikom Endruz.

Srpski košarkaš je istakao da vjeruje da može da bude još bolji.

"Mislim da mogu da budem bolji, ali morate da se žrtvujete. Košarka nije glavna stvar u mom životu, ona je nešto u čemu sam dobar", dodao je Јokić.

Trener Denvera Majk Meloun izjavio je poslije osvajanja titule da očekuje još trofeja za Denver.

"Meloun je vrlo takmičarski nastrojen. Šta god da igrate sa njim, voli da se takmiči. Uvijek želi više i to je razlog zašto smo pobijedili", naveo je srpski košarkaš.

Јokić je na razgovor sa Malikom Endruz došao bez MVP trofeja.

"Stvarno ne znam gdje je. Ostavio sam ga kod Sparkija (klupski ekonom Sparki Gonzales) u sobi, ali više nije tamo. Nadam se da će se pojaviti u mojoj kući", rekao je Јokić.

Srpski košarkaš je iznio niz pohvala na račun saigrača Džamala Mareja i trener Melouna.

"Zaista im vjerujem. To je najvažnija stvar i zato pobjeđujemo. DŽamal je bio povrijeđen i mislio je da će ga klub trejdovati. Igrao je loše, mediji su govorili loše o njemu. Ali, dokazao je svima... Ne svima, sebi je dokazao da može da predvodi šampionski tim", istakao je Јokić.

Јokić će danas sa Nagetsima imati šampionsku paradu na ulicama Denvera, a potom će otputovati u Srbiju. Novinarka je pitala košarkaša Denvera da li će imati proslavu u Srbiji.

"Vidjećemo, ne znam. Ne želim ništa veliko, želim da se opustim, odem kući i budem u blizini prijatelja i porodice. I samo da uživam u trenutku", istakao je Јokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije