Košarka

Јokić odličan, ali "Ratnici" uvećali prednost

Јokić odličan, ali "Ratnici" uvećali prednost
Foto: Tanjug/AP | Јokić odličan, ali "Ratnici" uvećali prednost

Tim Golden stejta je bio siguran na svom terenu i nadigrao Denver sa 126:106 za vođstvo sa 2:0 u plej-ofu Zapadne konferencije.

Srpski centar Nikola Јokić nastavio je sa serijim odličnih igara i ponovo bio najefikasniji igrač poraženog tima, ali nije imao adekvatnu podršku ostalog tima.

Denver je samo u prvoj četvrtini uspio da pruži ravnopravan otpor odličnoj timskoj igri domaćina koje su po efikasnosti predvodili Stef Kari i Džordan Pul.

Čak petorica igrača "Ratnika" su imali dvocifren šuterski učinak, a svoj doprinos je dao i Nemanja Bjelica ubacivši 10 poena za nešto više od 16 minuta igre.

Kari je bio najefikasniji sa 34 postignuta poena, a Pul ga je pratio sa 29.

Nikola Јokić je opet imao dvostruki dvocifren učinak sa 26 poena uz 11 skokova i 4 asistencije, ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu jer su sljedeći po učinku Barton i Moris imali po 12 postignutih poena.

U prvim sinoćnom mečevima Dalas je nadigrao Јutu sa 110:104 i izjednačio na 1:1 u plej-of seriji, iako u timu nije bilo Luke Dončića, a Filadelfija je i u drugom meču ubedljivo nadigrala Toronto sa 112:97 i povela sa 2:0.

Utakmice NBA lige:

Filadelfija - Toronto 112:97

Dalas - Јuta 110:104

Golden stejt - Denver 126:106

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije