Olimpijske igre

Bah pozvao Brankovića u Pjongčang

Bah pozvao Brankovića u Pjongčang
Foto: N.N. | Bah pozvao Brankovića u Pjongčang

Edin Branković, reprezentativac BiH u brzom klizanju na kratke staze, na poziv Tomasa Baha predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta gostovaće na Olimpijskim igrama u Pjongčangu.

"MOK je primjetio značaj uspjeha našeg reprezentativca i njegovo predstavljanje BiH u svijetu, te način na koji promoviše obrazovanje mladih kroz vrijednosti sporta i multikulturalnog društva. Edin je uz nastupe za reprezentaciju BiH, 2012. i 2014. izabran za mladog ambasadora MOK-a. Nakon što je obrazovni projekat ‘Akademija izvrsnosti BiH’ u 2016. godini izabran među najboljih šest svjetskih projekata, Edin je dobio i titulu MOK-a ‘Mladih koji čine promjenu’", saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova.

Dodali su da je poziv MOK-a veliko priznanje Savezu klizačkih sportova BiH i Olimpijskom komitetu BiH uz čiju podršku Edin putuje u Koreju 15. februara, gdje ostaje do završetka Igara. U programu bh. reprezentativca tokom boravka u Koreji je i susret sa predsjednikom Bahom.

"Ovo izuzetno priznanje za Edina treba da bude postrek mladim sportistima BiH da se upornim radom i odricanjem sve može postići. Poziv MOK je ujedno i potvrda zajedničkog i kvalitetnog rada Edina i Saveza klizačkih sportova BiH, kroz cjeli ovaj period u kojem je naš reprezentativac, gdje je god nastupio, dostojanstveno i sa ponosom predstavljao BiH u svijetu", navode iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije