Olimpijske igre

Bh. sportistima potrebna podrška

Bh. sportistima potrebna podrška
Bh. sportistima potrebna podrška

Ove godine čak 200 sportista iz BiH nastupiće na velikim sportskim manifestacijama u okviru aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH, saopštili su iz krovne sportske organizacije BiH.

Predstavnici Olimpijskog komiteta BiH s ovim su upoznali Adila Osmanovića, ministra civilnih poslova BiH. Iz OK BiH ističu da su potrebna znatna finansijska sredstva da bi bio obezbijeđen njihov dostojan nastup i očekuju podršku Ministarstva civilnih poslova BiH. Osmanović je rekao da je 2015. povećan iznos budžetskih sredstava namijenjen za grant za sufinansiranje sportskih manifestacija.

"Iznos od 952.000 KM nije dovoljan za sve potrebe sportista, ali nastojaćemo da trend povećanja izdvajanja za sport bude nastavljen. Ako svi usmjerimo napore ka tom cilju, možemo puno postići", rekao je Osmanović.

Posebna pažnja posvećena je organizovanju Evropskog olimpijskog festivala mladih 2017, čiji organizatori su Sarajevo i Istočno Sarajevo, a naglašena je i potreba maksimalnog angažovanja na realizaciji ovog sportskog događaja. Na sastanku je istaknuto da je neophodno poboljšati nadzor nad provođenjem Okvirnog zakona o sportu BiH, u čemu ključnu ulogu treba da ima Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao i da je u smislu provođenja tog zakona neophodno sinhronizovati aktivnosti Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva pravde BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije