Ostali sportovi

Šefove Vašingtona 15 žena optužilo za seksualno uznemiravanje

Šefove Vašingtona 15 žena optužilo za seksualno uznemiravanje
Foto: Screenshot Youtube/The Washington Post | 15 žena optužilo šefove NFL tima Vašington za seksualno uznemiravanje

Petnaest žena, koje su nekad bile zaposlene u NFL timu Vašington, bile su seksualno uznemiravane, objavio je "The Washington Post".

"The Post" u svom izvještaju opisuje desetine slučajeva navodnog seksualnog uznemiravanja i verbalnog zlostavljanja, pozivajući se na intervjue s više od 40 sadašnjih i bivših zaposlenika, uključujući 15 žena, kao i tekstualne poruke i interne dokumente kluba.

Navodi, koji se protežu od 2006. do 2019. godine, uključuju prije svega neprimjerene seksualne komentare, neprimjereno verbalno i neverbalno ponašanje te pritisak nošenja otkrivajuće odjeće.

Četrnaest žena anonimno je razgovaralo s novinarima "The Washington Posta" iz straha od sudskih tužbi, nakon što su mnoge potpisale ugovore o ćutanju. Novine su tražile od čelnika kluba da oslobodi zaposlenike takvih sporazuma kako bi oni mogli otvoreno razgovarati, ali su ih odbili.

Emili Eplgejt, danas 31-godišnjakinja koja je radila u odjelu marketinga u Vašingtonu od 2014. do 2015. godine, otvoreno je progovorila o svojim iskustvima.

Među optuženima za seksualno uznemiravanje ili verbalno zlostavljanje su bivši dugogodišnji radio voditelj Leri Majkl, bivši direktor stručnog kadra Aleks Santos, pomoćnik direktora stručnog tima Ričard Man, bivši predsjednik poslovanja Denis Grin i bivši glavni operativni direktor Mič Geršman.

Majkl je naglo najavio penzionisanje u srijedu, a Santos i Man otpušteni su ranije ove sedmice nakon što su u klubu proveli više od 10 godina.

Vlasnik kluba Danijel Snajder nije optužen za nedolično ponašanje prema ženama, prenosi "The Post", iako je nekoliko bivših zaposlenika reklo kako je cjelokupna kultura u klubu pogodovala okruženju u kojem nedolično ponašanje nije kažnjeno.

Snajder, koji je klub kupio 1999. godine, odbio je višestruke zahtjeve za intervjuom The Posta, a svi ostali optuženi zaposlenici takođe su odbili komentar. Ništa nije želio komentaristi ni glavni trener Ron Rovera.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije