Ostali sportovi

"Coca Cola" sponzor EYOF-a

"Coca Cola" sponzor EYOF-a
Foto: N.N. | "Coca Cola" sponzor EYOF-a

Sponzorski ugovor između "Coca Cole" i Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. potpisan je danas u sjedištu kompanije "Coca Cola HBC" za BiH.

Jedna od najvećih sportskih smotri u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine biće održana od 9. do 16. februara. Ugostiće 1.500 takmičara iz 46 zemalja. Uključeno će biti i 1.200 volontera kako bi organizacija protekla bez problema. Discipline u kojima će se takmičiti su alpsko skijanje, bijatlon, ski trčanje, umjetničko klizanje, hokej, karling, brzo klizanje i snoubord.

I upravo zbog veličine događaja, kako tvrde iz "Coca Cole", nezamisliovo je bilo da izostane njihova podrška. Tako su direktorica "Coca Cole HBC" za BiH, Sloveniju i Hrvatsku, Ruža Tomić Fontana i Senahid Godinjak, direktor EYOF-a potpisali ugovor o saradnji.

"Izuzetna nam je čast što imamo proliku otvoriti EYOF ovim sponzorskim ugovorom koji je u potpuno na liniji onoga što je Coca Cola, a to je jedan sportski zdravi duh. 'Coca Cola' je od početka svog poslovanja u BiH čvrsto povezana sa zajednicom. Posebno nas raduje i ova prilika što kontinuirano pružamo podršku razvoju mladih u BiH. Čast je biti dio EYOF-a u 2019. godini kada 'Coca Cola' slavi 50 godina svoje prisutnosti na ovom tržištu. Mladi su naša budućnosti i vjerujemo da sva naša ulaganja su itekako važna. Ovo je samo jedan u nizi projekata koji Coca Cola podržava", rekla je Ruža Tomić Fontana.

U čast jedinstvene saradnje predstavljen je i vizualni identitet posebnog izdanja Coca Cola bočice. Na boci će biti lik maskote "Grudvija".

"Ovo je danas sretan dan za EYOF i cijelu organizaciju, dobiti dijamant sponzora nije lako. Danas cijeli olimpijski pokret biva bogatiji za jednog partnera s kojim sigurni smo da se potvrđuje da radimo pravu stvar i garantira nam da će Sarajevo i Istočno Sarajevo biti centar evropske mladosti. Naš cilj kao domaćina je da nadmašimo sve prethodne organizatore i dobijemo pohvale Evropskog olimpijskog komiteta, kao što je neklada Huan Antonio Samaran, predsjednik MOK-a pohvalio Sarajevo nakon ZOI '84", istakao je Godinjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije