Ostali sportovi

Ajla Paradžik: U Zenici će svaki poen biti ključan

Ajla Paradžik: U Zenici će svaki poen biti ključan
Foto: Cev.eu | Ajla Paradžik: U Zenici će svaki poen biti ključan

U Zenici nas čeka teži posao, kaže Ajla Paradžik reprezentativka BiH nakon prvog kvalifikacionog turnira u Letoniji za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Uoči turnira u Zenici u kojoj će pasti odluka o putnicima za Eurovolej, bh. odbojkašice se nalaze na drugom mjestu sa skorom od dvije pobjede i jednog poraza.

Bh. dame zadovoljne su se vratile iz Letonije. Može se reći da je ispunjen cilj, ostvarene su dvije pobjede protiv Slovenije i Letonije s kojima su pulenke Stevana Ljubičića došle na prag istorijskog plasmana na EP. Ipak, pred bh. selekcijom su tek sada odlučujući mečevi i to u Zenici pred domaćim navijačima. Kalkulacije su jasne BiH trebaju dvije pobjede da se nađu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Prvi turnir u Letoniji završen je uspješno, cijela ekipa je jako zadovoljna. Na otvaranju smo ostvarili sjajnu pobjedu protiv Slovenije (3:0). Jak timski duh, borbenost i emocija se iskazala na toj utakmici i to je ono što nas je vodilo ka pobjedi. Protiv Češke je došao poraz (0:3), ali ko zna šta bi se desilo da smo osvojile prvi set (23:25). Nije bilo mnogo vremena da se razmišlja o toj utakmici jer nas je čekala Letonija. Imale smo dobar odgovor nakon poraza, koncentracija, fokus i zalaganje su bili na nivou”, ističe Ajla Paradžik, srednja blokerka “zmajica”.

Iako su napravile pola posla u Letoniji, bh. odbojkašice ni ne pomišljaju da je sve gotovo. Ključni dvoboji očekuju ih od petka do nedjelje u Zenici sa istim rivalima. Ukoliko budu na nivou kao iz Letonije i zadrže drugo mjesto na tabeli grupe osiguraće prvi plasman na Evropsko prvenstvo.

“Mi idemo na maksimalan učinak iz sve tri utakmice. Mi se i bolje osjećamo i više vjerujemo i nivo samopouzdanja je veći sada. Svaka utakmica i svaki poen će da bude ključan i podrška publike će nam mnogo pomoći, jer mi smo ekipa koja ima atmosferu i igrati pred publikom vam daje više elana i motivacije. Samo da budemo sve zdrave i da na terenu teče sve kako svi zajedno priželjkujemo”, naglasila je Paradžikova.

Inače, utakmice drugog turnira kvalifikacija u Zenici igraće se uz prisustvo navijača. Zbog poboljšane epidemiološke situacije Krizni štab Zeničko dobojskog kantona odobrio je prisustvo do 1.000 gledalaca po svakoj utakmici koje će se igrati od 14. do 16. maja u Gradskoj areni "Husejin Smajlović". Cijena dnevne ulaznice iznosi 10 KM. Prvu utakmicu bh. dame u Zenici igraju u petak protiv Češke, u subotu se sastaju sa Letonijom, a u nedjelju protiv Slovenije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije