Ostali sportovi

Aleksandra Samardžić prvakinja Balkana

Aleksandra Samardžić prvakinja Balkana
Aleksandra Samardžić prvakinja Balkana

Aleksandra Samardžić mlada džudo reprezentativka BiH osvojila je zlatnu medalju na juniorskom Balkana prvenstvu održanom proteklog vikenda u turskom Edirneu.

Trebinjka je do titule stigla u kategoriji do 70 kilograma i tako ostvarila kontinuitet uspjeha, upotpunivši između ostalog i ranije dvije titule vicešampionske Evrope do 18 godina. U karijeri joj je za rukom pošlo i da bude i najmlađa osvajačica Evropskog kupa za seniorke, a njen trud, rad i talent među prvima je prepoznao i stručni žiri manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“, kada joj je 2012. dodjeljeno priznanje za najperspektivniju sportistkinju BiH.  

Na ovogodišnjoj Balkanijadi istakao se i još jedan, takođe nagrađivani takmičar u Izboru „Nezavisnih novina“. Najperspektivniji u 2013. godini Harun Sadiković osvojio je srebrnu medalju u kategoriji preko 100, a medalja istog sjaja do 100 kg pripala je Hadisu Ramiću.

Bronzama su se okitili Andrej Zurovac (do 60), Petar Zadro (do 66), Miloš Mijanović (do 90) i Ivan Rikalo (do 57).

Na Balkanskom prvenstvu nastupilo je oko 200 juniora i juniorki iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije