Ostali sportovi

Aleksandra Simić: Atmosfera i trud glavni "krivci"

Aleksandra Simić: Atmosfera i trud glavni "krivci"
Foto: N.N. | Aleksandra Simić: Atmosfera i trud glavni "krivci"

Odbojkašice Goražda hit su dosadašnjeg dijela Premijer lige. Goraždanke nakon četiri kola imaju isto toliko pobjeda, nalaze se na prvom mjestu tabele, a impresivno zvuči da još nisu izgubile niti jedan set.

Tim sa Drine na startu sezone pokazao je da bi mogao daleko dogurati u regularnom dijelu sezone. Već drugu sezone boje Goražda brani 27-godišnja Aleksandra Simić. Bivša igračica Mladosti iz Rogatice, gdje je naučila prve odbojkaške korake, te Slavije iz Istočnog Sarajeva i Banjaluka voleja, prezadovoljna je igrama svoje ekipe.

"Ovdje sam drugu sezonu. Mogu da kažem da smo odlično ušle u sezonu, što nam daje dodatni motiv za rad i trud. Četiri pobjede maksimalnim rezultatom daju nam za pravo da se u nastavku sezone možemo nadati dobrim igrama", kaže Simićeva, koja se odbojkom počela baviti od 11. godine.

Simpatična odbojkašica iz Rogatice, koja je inače rođena u Beogradu, zna ko je glavni "krivac" za sjajne igre na startu Premijer lige BiH.

"Moram da pohvalim odličan odnos među igračicama i atmosferu u ekipi, kao i marljivost i trud Uprave i trenera. Smatram da su atmosfera i trud glavni 'krivci' za ovakve rezultate. Uslovi u klubu su na zavidnom nivou, čelnici kluba se trude da nam obezbijede sve uslove, a na nama je samo da treniramo. Cilj za ovu sezonu je ostati među prve četiri ekipe, a nadam se da ćemo to i ostvariti", poručuje Simićeva.

Ono što je zanimljivo za prvotimku Goražda jeste da je veoma uspješna i van terena. Naime, Aleksandra je diplomirala farmaciju na Univerzitetu u Banjaluci i tako stekla zvanje magistar farmacije.

"Volim druženje i pozitivne ljude. Igram i radim u struci. Iskreno, naporno je bilo kombinovati odbojku i studije. Bilo je dosta odricanja, neodlazaka kući, ali na kraju sam uspjela u onome što sam htjela. Iz Banjaluke nosim lijepe studentske i igračke uspomene", zaključila je Simićeva.

Inače, Goraždanke za vikend imaju priliku da nastave seriju dobrih rezultata. U okviru petog kola Premijer lige gostovaće u Tuzli kod trećeplasirane Slobode, što će ujedno biti i derbi kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije