Ostali sportovi

Amater izbacio Osalivana sa Svjetskog prvenstva

Amater izbacio Osalivana sa Svjetskog prvenstva
Foto: screenshot | Amater izbacio Osalivana sa Svjetskog prvenstva

U Šefildu je počelo Svjetsko prvenstvo u snukeru, a već u prvom kolu ispao je najveći favorit Roni Osalivan. Ali, ono što Osalivanov poraz čini još šokantnijim je to što ga je izbacio amater.

Džejms Kejhil je 23-godišnjak koji se amaterski bavi snukerom, te je do Svjetskog prvenstva morao da prođe kroz kvalifikacije u kojima se takmičio sa sebi ravnima.

U prvom kolu žrijeb ga je spojio sa Osalivanom, najboljim igračem snukera svih vremena, i mnogi su predviđali da će legendarni Roket s lakoćom savladati amatera i proći dalje.

Osalivan je ove sezone osvojio sedam od deset najjačih turnira i na Svjetsko prvenstvo je došao kao prvi favorit. Omjer na kladionicama dovoljno govori - koeficijent na Osalivanovu pobjedu je bio 1,01, a na njegovog protivnika čak 23.

Osalivan je vodio nakon pauze rezultatom 5:4 u frejmovima i činilo se da će u nastavku meča Roni zaigrati mnogo bolje i rutinski privesti meč kraju, prenosi "Klix.ba".

Ipak, kada su se vratili Kejhil je poveo sa 8:5 i na taj način došao na dva frejma do pobjede. Osalivan je izjednačio na 8:8 i činilo se da će pobijediti, ali nije bio koncentrisan i Kejhil je slavio rezultatom 10:8, te prošao dalje i na taj način napravio najveće iznenađenje u istoriji snukera, a Osalivanu oduzeo priliku da se bori za šestu titulu svjetskog prvaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije