Ostali sportovi

Ana Gajić: Učinićemo sve da ispišemo istoriju

Ana Gajić: Učinićemo sve da ispišemo istoriju
Foto: N.N. | Ana Gajić: Učinićemo sve da ispišemo istoriju

Učinićemo sve da ispišemo nove stranice istorije bh. odbojke. Poručila je ovo uoči prvog susreta osmine finala CEV kupa odbojkašica Bimal Jedinstva Ana Gajić.

Pred aktuelnim bh. prvakinjama je novi evropski izazov. Nakon što su u šesnaestini finala drugog po rangu evropskog takmičenja izbacile ekipu Banjaluka voleja, Brčanke u srijedu očekuje novi težak ispit i gostovanje u Minsku. Pulenke trenera Smaila Pezerovića ponovile su najbolji rezultat u istoriji na međunarodnoj sceni, a sada će imati priliku da protiv ekipe Minčanke iz Minska ispišu istoriju i ostvare najbolji rezultat ikad u bh. odbojci, a to je plasman među osam najboljih u renomiranom CEV kupu.

"U klubu vlada odlična atmosfera. Ispunile smo neke od ciljeva postavljenih na početku sezone, zasad smo osvojile Kup RS i samim tim obezbijedile učešće u završnici Kupa BiH. Posebno smo ponosne što smo u debitantskoj sezoni u regionalnoj MEVZA ligi izborile plasman na fajnal-for, tako da u sjajnom raspoloženju čekamo utakmice CEV kupa", kaže sjajna srednja blokerka bh. prvakinja.

Gajićeva je i ove sezone jedna od glavnih poluga u timu Bimal Jedinstva, čija ekspedicija će se u utorak ujutru iz Beograda uputiti ka Minsku.

"Igramo protiv veoma iskusne i nezgodne ekipe. Sigurno je da će biti teško, u timu imaju nekoliko starijih i iskusnijih igračica. Iz nekoliko videa koje smo pogledale možemo zaključiti da možda i nisu primački tako dobra ekipa, tako da naš dobar servis uz kvalitetne ostale segmente bi mogao biti naša prednost. U svakom slučaju smo spremne. Znamo da ukoliko bismo ostvarile prolaz u četvrtfinale da bi to bio istorijski uspjeh kako za naš klub, tako i za odbojku u BiH", naglašava trofejna Ana Gajić, jedna od najboljih odbojkašica na bh. sceni.

"Brčanske princeze" su prošle sedmice trijumfom nad zagrebačkom Mladosti ostvarile veliki uspjeh i dva kola prije kraja regularnog dijela sezone izborile plasman na fajnal for MEVZA lige.

"S obzirom na to da prvi put nastupamo u ovom takmičenju, mogu reći da smo ostvarile veliki uspjeh. Zagarantovale smo učešće u fajnal foru, iako regularni dio još nije završen. Moram reći da nije bilo nimalo lako, jer su naši protivnici iskusne ekipe koje već neko vrijeme nastupaju u MEVZA. S nestrpljenjem očekujemo turnir u Sloveniji i svakako da ćemo dati sve od sebe da se nađemo u finalu, a tamo je sve moguće", zaključila je sjajna Gačanka iz redova Bimal Jedinstva.

Prva utakmica osmine finala CEV kupa između Minčanke i Bimal Jedinstva igra se u srijedu, s početkom u 19 sati, dok je revanš na programu 4. februara u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije