Ostali sportovi

Anđela i Jovana Biberdžić, sestre na suprotnim stranama mreže

Anđela i Jovana Biberdžić, sestre na suprotnim stranama mreže
Foto: N.N. | Anđela i Jovana Biberdžić, sestre na suprotnim stranama mreže

Jedan od kurioziteta ženske odbojkaške scene u BiH je i to da rođene sestre sve češće igraju jedna protiv druge. Već neko vrijeme talantirane Bilećanke Anđela i Jovana Biberdžić stoje na suparničkim stranama, ali to ih ne sprečava da i dalje jedna drugoj budu najveća podrška.

Starija Anđela (20) brani boje Banjaluka Voleja, dok je Jovana (18) članica najtrofejnije bh. ekipe Bimal Jedinstva. Njihova odbojkaška karijera počela je u Hercegovcu iz Bileće, gdje su od malih nogu pokazivale iznimni talenat. Danas se rado prisjećaju svojih početaka u rodnom gradu.

"Odbojka nam je oduvijek bila prioritet, s tim da smo obje bile i odlične učenice. Bile smo učesnice i poznatog odbojkaškog kampa koji se svake godine održava u Trebinju, gdje je Jovana bila izabrana za najbolju igračicu. Zajedno smo igrale, kako za mlađe kategorije, tako i za prvi tim Hercegovca. Jedna od najdražih medalja koje sam osvojila sa sestrom bila mi je kada smo postale kadetski prvaci BiH, kada sam ja proglašena za najbolju igračicu", prisjeća se Anđela.

Sa druge strane, Jovana je od samih početaka smatrana za jednu od najperspektivnijih odbojkašica, što je i dokazala u prethodnom periodu. Prošla je sve omladinske selekcije BiH, a prošle godine debitirala je i za seniorsku reprezentaciju. Prije dvije godine uspješne sestre morale su se rastati.

"Anđela je upisala Tehnološki fakultet u Banjaluci, a zatim dogovorila uslove sa ekipom Banjaluka Voleja. Ja sam trebala ostati u Hercegovcu do završetka srednje škole, ali onda je stigla ponuda Bimal Jedinstva koju nisam mogla odbiti. Imala sam 15 godina, roditelji su bili u dileme da li da me puste, međutim odlučila sam da odem u Brčko, gdje sam već dvije godine", ističe Jovana, koja je na posljednjem izboru izabrana među deset najperspektivnijih mladih sportista Republike Srpske.

Banjaluka Volej igra sjajno ove sezone, a Anđela kao starija pomno prati put njene mlađe sestre.

"Veoma je odgovorna i, pored toga što je uspješan sportista, ona je odličan đak. Jovana za nekoliko dana treba da napuni 18 godina i tek će razmišljati o nastavku svoje karijere, ali se nadam da će biti veoma uspješna i zaigrati u nekom od najboljih evropskih klubova. Sestra će biti ponosna", naglašava danas Banjalučka, studentica, koja već dvije godine brani boje Banjaluka Voleja i nastavlja:

"Naša prva utakmica u različitim klubovima bila je puna emocija, a sada smo se već navikle na to. Ove godine našle smo se i u finalu Kupa RS, Jovana je u kuću donijela zlatnu medalju i titulu najbolje igračice, a ja srebrnu."

Ambiciozne sestre, koje uvijek ističu da im je školovanje prioritet, do kraja sezone očekuju da će se sastati u još jednom finalu i to za prvaka BiH. Banjalučanke u plej-ofu za prvaka očekuje polufinalni duel sa ekipom Gacka, dok će Brčanke odmjeriti snage sa Kulom iz Gradačca.

"Mene čeka polufinalni susret sa Kulom, dok Anđela igra protiv Gacka. Ako sve bude kako treba, možda se ponovo nađemo u finalu plej-ofa i tako kući donesemo nove medalje", zaključila je Jovana, koja se već navikla na osvajanje trofeja sa Bimal Jedinstvom, kako sa juniorkama tako i sa seniorkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije