Ostali sportovi

Anđelka Radišković: Cilj je plasman na Evropsko prvenstvo

Anđelka Radišković: Cilj je plasman na Evropsko prvenstvo
Foto: N.N. | Anđelka Radišković: Cilj je plasman na Evropsko prvenstvo

Cilj nam je plasman na Evropsko prvenstvo, poručila je odbojkaška reprezentativka BiH Anđelka Radišković (29), koja se kao i ostatak bh. selekcije nalazi u Kaknju, gdje se pripremaju za nadolazeće kvalifikacije za prvenstvo Starog kontinenta.

Sjajna odbojkašica iz Doboja u Kakanj je stigla u veoma dobrom raspoloženju nakon što je odigrala sjajnu sezonu u dresu slovenačkog Kalcita. Ona je impresionirala u prvoj sezoni, a kao rezultat toga došlo je do potpisa novog ugovora sa prvakom Slovenije, tako da će i naredne sezone biti stanovnica Kamnika.

"U svojoj prvoj sezoni u inostranstvu ispunila sam dio svojih želja. Zadovoljna sam prošlom sezonom, a kao i činjenicom da su u klubu htjeli produžiti ugovor sa mnom. Izuzetno prometna sezona je iza nas, sigurno jedna od najtežih u mojoj karijeri, jer je bilo mnogo prekida zbog kovida-19. Srećom, odbranili smo prošlogodišnji naslov, ali žao mi je što se nije završilo kup takmičenje, koje nismo mogli osvojiti", rekla je Radiškovićeva.

Ona je za klupsku stranicu naglasila da će i u narednoj sezoni cilj biti osvajanje šampionske titule.

"To je zasad prva želja, ali prerano je govoriti o nečemu više. Moramo vidjeti u kakvoj ćemo ekipi igrati, a prije svega hoće li se igrati i Srednjeevropska liga, koju nismo igrale ove godine", ističe bh. odbojkašica.

Za nekadašnju igračicu Kule iz Gradačca i Bimal Jedinstva nema odmora. Nedugo nakon kraja sezone odmah se stavila na raspolaganje selektoru bh. dama Stevanu Ljubičiću, koji sa svojim pulenkama vrijedno radi u Kaknju. "Zmajice" se spremaju za start kvalifikacija u kojima će igrati u Grupi F zajedno sa selekcijama Slovenije, Češke i Letonije. Igraće se dva turnira, prvi od 6. do 8. maja u Letoniji, te drugi od 14. do 16. maja u Zenici. U bh. taboru vlada uvjerenje da će ova sjajna generacija odbojkašica uspjeti da prvi put izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ovaj put ću biti na suprotnim stranama sa svojim saigračicama iz Kalcita. Izuzev njih i onih koje igraju u slovenačkoj ligi, ostale djevojke ne poznajem toliko, ali definitivno se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Što se nas tiče, imamo kvalitetan tim, posebno zbog činjenice da su se sve igračice izvana pojavile na pripremama. Svi se nadamo najboljem", zaključila je Anđelka Radišković.

Reprezentacija BiH će kvalifikacije za Evrovolej otvoriti utakmicom protiv Slovenije (6. maja).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije