Ostali sportovi

Anđelka Radišković: Kuli je mjesto u vrhu

Anđelka Radišković: Kuli je mjesto u vrhu
Foto: N.N. | Anđelka Radišković: Kuli je mjesto u vrhu

Odbojkašice Kule iz Gradačca zasad su ispunile očekivanja u ovoj sezoni. Ekipa koja je pretrpjela mnogo promjena u odnosu na prošlu godinu zauzela je četvrto mjesto nakon regularnog dijela sezone te izborila plasman i na završni turnir Kupa BiH.

Premijerligaš iz Gradačca već godinama igra značajnu ulogu u Premijer ligi BiH. Kontinuitet dobrih igara nastavljen je i ove sezone, a jedna od odbojkašica koje već godinama daju poseban ton igri Kule je 27-godišnja Anđelka Radišković. Ova sjajna odbojkašica rođena u Doboju nedavno je proglašena za najbolju sportistkinju općine Gradačac u 2018. godini, što joj je veći treći put da osvaja ovu nagradu.

"Naravno da mi nagrade znače, posebno pojedinačna priznanja, kojih je, hvala bogu, u prethodnim godinama bilo, a nadam se da će tako i biti i u naredom periodu", kaže prva violina Gradačanki, koja je prošle sezone vodila ekipu do finala plej-ofa i pobjednika Kupa Federacije BiH.

Radiškovićeva, koja je inače i kapiten tima, i ove sezone sjajno predvodi ekipu koja će u borbu za prvaka krenuti sa četvrte pozicije, a protivnik u četvrtfinalnoj seriji će joj biti ekipa Slobode. Prije početka plej-ofa, Kulu očekuje završnica Kupa BiH (15-16. mart) i polufinali susret protiv ekipe Banjaluka volej.

"Što se tiče ove sezone, mi smo zadovoljni, igramo sa dosta podmlađenim sastavom, a još smo u vrhu Premijer lige, gdje i zaslužujemo biti. Sada nas očekuje završnica prvenstva, smatram da možemo proći ekipu Slobode i plasirati se u polufinale plej-ofa", ističe simpatična Anđelka i dodaje:

"Što se tiče Kupa, čija završnica se igra u Banjaluci, očekuje nas duel protiv domaćina Banjaluka voleja. S njima trenutno imamo skor 1-1 i očekujem da ćemo odigrati približno dobro kao što smo to uradile u Gradačcu prije nekoliko kola, kada smo slavile 3:0. Nadam se da ćemo na kraju mi biti te koje će igrati finale, što bi za nas bio veliki uspjeh."

Jedna od najboljih bh. odbojkašica bila je članica bh. reprezentacije koju je početkom godine jedan set dijelio od istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Borile smo se kao lavice. Ostaje veliki žal zbog toga što se nismo kvalifikovale na Euro, ali ostaje i vjera da će sljedeće kvalifikacije za BiH biti uspješnije", kazala je bh. Reprezentativka, koja je za kraj dodala da ima u planu da karijeru nastavi van granica BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije