Ostali sportovi

Radišković za "Nezavisne": Težila sam da igram Ligu šampiona

Radišković za "Nezavisne": Težila sam da igram Ligu šampiona
Foto: N.N. | Anđelka Radišković za "Nezavisne": Težila sam da igram Ligu šampiona

Anđelka Radišković (28), sjajna odbojkašica iz Doboja, jedina je bh. reprezentativka koja ove sezone nastupa u elitnom rangu evropske odbojke - Ligi šampiona. To pravo je stekla nakon što je prošlog ljeta iz Bimal Jedinstva potpisala za najbolju slovenačku ekipu - Kalcit iz Kamnika.

Nakon višegodišnjeg igranja za Kulu iz Gradačca, a zatim i za najbolju bh. ekipu Bimal Jedinstvo, Anđelka Radišković u ljeto prošle godine odlučila se za stepenicu više u karijeri potpisavši za šampiona MEVZA lige u prošloj godini, Kalcit iz Kamnika. Upravo je njena sjajna igra u dresu Brčanki u regionalnom takmičenju, gdje je bila najbolji poenter lige, bila najbolja preporuka da je angažuje prvak Slovenije. Jedna od najboljih bh. odbojkašica za "Nezavisne" je govorila o prvoj sezoni u Sloveniji, Ligi šampiona, kao i šansama bh. reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama za Eurovolej.

"Smatram da sam se jako dobro uklopila. Djevojke su me dobro prihvatile, kao i stručni štab, i ostvarili smo jako dobru komunikaciju. To je zasigurno veliki izazov u mojoj karijeri. U Bimal Jedinstvu sam se nadogradila kao igrač i pokazala da posjedujem određeni kvalitet. Dolazak u Kalcit je stepenica više. Na meni je da radim i napredujem kao igrač, ali i kao čovjek", kaže Radiškovićeva, koja je dodala da je njena ekipa ubjedljivo prva u domaćem šampionatu.

Naša sagovornica je bila na putu za Francusku, gdje će njena ekipa ove sedmice igrati drugi turnir Lige šampiona. Kalcit se nalazi u grupi sa supersnažnim ekipama, Konegliano (Italija), Fenerbahče (Turska) i Nant (Francuska). Nakon prvog turnira Kalcit, jedini predstavnik iz regiona, u ovom takmičenju je upisao tri poraza.

"Svaki igrač teži ka tome da igra najveći i najbolji rang takmičenja, pa tako i ja. Velika je čast naći se na istom parketu sa najboljim ekipama i najboljim igračicama na svijetu", ističe bh. internacionalka i dodaje:

"Zadovoljna sam rezultatom ekipe, takođe i svojim igrama. Trenutno smo prve na tabeli u domaćem prvenstvu. Postoje i oscilacije kada je u pitanju igra, ali smatram da naš kvalitet na kraju uvijek presudi. Mislim da ćemo ove godine da odbranimo titulu".

Nakon nekoliko odlaganja zbog virusa korona, bh. odbojkašice će put ka prvom plasmanu na Evropskom prvenstvu tražiti u maju ove godine kada počinju kvalifikacije. Bh. dame se nalaze u grupi sa Slovenijom, Češkom i Letonijom, a BiH je domaćin jednog od dva turnira. Pored toga uzeće učešće i u CEV Srebrnoj ligi.

"Iskreno se nadam da ćemo uspjeti da odigramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Srebrnu ligu. Zbog ove situacije sa kovidom su nas ponovo odgodili za maj. Moje mišljenje je da imamo dobru i već iskusnu ekipu i uz našu dobru igru i malo sreće BiH može da se nađe na Evropskom prvenstvu", zaključila je Anđelka Radišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije