Ostali sportovi

Arum: Hern ne želi meč između Fjurija i Džošue

Arum: Hern ne želi meč između Fjurija i Džošue
Foto: Twitter / Printscreen | Arum: Hern ne želi meč između Fjurija i Džošue

Bokserski promoter, ​Bob Arum kaže da kolega Edi Hern namjerno odgađa borbu Tajsona Fjurija protiv Entonija Džošue jer ne želi ponovo vidjeti kako "EjDžej" gubi.

Arum navodi da bi, ako Džošua (24-3, 22 KO) pobijedi WBC prvak u teškoj kategoriji Fjurija, on bi bio "manje vrijedna imovina" za Herna.

Istini za volju, Džošua je izgubio 3 od posljednje četiri borbe, a ako bi ga Fjuri pobijedio opet, njegova karijera bila bi ekvivalent prašini. Ne bi bilo povratka iz tog poraza, a bio bi katastrofalan za Entonija, Herna i Matchroom Boxing promotersku agenciju.

"Edi Hern sve odugovlači jer ne želi da se borba dogodi. Zašto ne želi da se borba dogodi? Zato što je Džošua izgubio tri od svojih posljednjih četiri meča, a misli da će opet izgubiti ako se bude borio protiv Tajsona Fjurija. Dakle, Edi je, zapravo, prepreka. Ne znam ni sam zašto," rekao je Bob Arum za "talkSPORT Boxing" o potencijalnom duelu "Romskog kralja" protiv Džošue.

Iskreno rečeno prema Hernu, čini se da je zainteresovan za organiziranje borbe, ali Fjuri, koji je nervozan iz nekog razloga, nastavlja praviti nerede sa svojim rokovima. Neće dopustiti svojim promoterima da rade svoj posao, a da on ne uvuče svoje prste u to.

(Boxing247)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije