Ostali sportovi

Azri Dedić 10 hiljada KM od Savjeta ministara

Azri Dedić 10 hiljada KM od Savjeta ministara
Foto: N.N. | Azri Dedić 10 hiljada KM od Savjeta ministara

​Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, dodijelilo je Azri Dedić novčanu nagradu u iznosu 10 hiljada KM za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kelnu (Njemačka) u kategoriji do 70 kg.

Azra Dedić je inače prva zaposlena osoba s Down-sindromom u Bosni i Hercegovini.

Dvadesetpetogodišnjakinja iz Bihaća na osnovu vrhunskih dosadašnjih rezultata zaslužila je i majstorsko zvanje u borilačkim vještinama, koje je potvrdila na Ljetnom kampu Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine

Članica Judo kluba "Una“ zasjenila je izuzetnu konkurenciju na Evropskom šampionatu u njemačkom Kelnu i došla do još jednog životnog podviga.

Popevši se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u konkurenciji do 70 kilograma, nadmašila je i prošlogodišnju bronzu sa svjetskog takmičenja.

"Ne mogu vam opisati koliko smo uvijek ponosni na našu Azru, a pogotovo na njene vrhunske rezultate. Mi smo mislili da je uspjeh i sam nastup na ovakvom takmičenju, ali Azra se u Bihać ne vraća bez odličja i priznanja. Svima nam je pokazala kako se bori za domovinu. Zaista nam treba biti primjer i motivacija, ona je pravi životni pobjednik", istakao je u kratkom javljanju tada iz Njemačke trener Fikret Bečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije