Ostali sportovi

Baka u 71. godini postala šampionka u bodibildingu

Baka u 71. godini postala šampionka u bodibildingu
Foto: Ilustracija | Baka u 71. godini postala šampionka u bodibildingu

Rebeka Vudi, 70-godišnjakinja iz Mizurija, postala je senzacija svjetske javnosti.

Naime, ova vremešna gospođa u aprilu postala šampion u bodibildingu, a nije je zaustavio ni artritis, koji joj je dijagnostifikovan još 1982. godine, kada su joj doktori rekli da se neće moći baviti ni fitnesom, a kamoli bodibildingom.

Artritis je, podsjetimo, oboljenje koje uzrokuje bol, oticanje i ukočenost zglobova.

Ali, Rebeka, koja je odrastala uz oca fanatika za fitnesom, odlučila je da prkosi prognozama, doktorima i artritisu, te postala šampionka.

Bodibildingom je počela da se bavi u tridesetim godinama kada je, iz radoznalosti, počela da diže tegove uz želju da skine težinu nakon što je rodila treće dijete.

Od tog dana, počela je da niže uspjeh za uspjehom i učestvovala je na 39 takmičenja.

Ovog aprila, takmičila se u kategoriji bodibilding fizik za osobe koje imaju više od 35 godina. Bila je apsolutno najstarija, ali je osvojila prvo mjesto za bodibilding i drugo za kategoriju fizik.

Kaže da, zahvaljujući treningu, uživa sa suprugom Stivom (56), a tvrdi da joj redovna vježba i dizanje tegova zapravo ublažavaju simptome artritisa.

Nažalost, kaže da se i danas suočava s čestim, negativnim komentarima, pogotovo od žena, koje joj govore da izgleda kao muškarac i da ne žele da izgledaju kao ona, ali...:

"Takve stvari me više ne pogađaju. Nekada sam se brinula, ali više ne."

Trudi se da da jede zdravo, ali voli i ponekad da pojede picu, meksičku hranu te popije koji koktel ili vino. Savjetuje da se ne odričete onog što volite, ali da jedete i pijete umjereno.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije