Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Sefa drumski prvak

Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Sefa drumski prvak
Foto: N.N. | Balkansko prvenstvo u biciklizmu: Sefa drumski prvak
Vladimir Grbić, Vesna Duka

Šampion Balkana u drumskom biciklizmu je reprezentativac Albanije Jlber Sefa, koji je ubjedljivo slavio na prvenstvu koje je održano u Trebinju. Drugo mjesto pripalo je srpskom biciklisti Marku Daniloviću, a treći je bio Kipranin Aleksandros Macangos.

Sefa je odvezao odličnu trku i relativno lako sačuvao prednost koja je u nekim dijelovima trke iznosila i tridesetak sekundi. Na kraju je 95 kilometara prevezao za 2:01,02 časa, 48 sekundi brže od Danilovića.

"Dugo sam čekao ovu pobjedu s obzirom na to da sam prilično iskusan i da se 15 godina bavim biciklizmom. Odlično sam se osjećao, radio sam u grupi sa još tri momka, ali sam osjetio da imam šansu na nekih dvadesetak kilometara do cilja pa sam pobjegao konkurentima", rekao je 28-godišnji Sefa.

Danilović priznaje da je očekivao da će on ili neko od njegovih kolega stići do pobjede, pa je samo donekle zadovoljan drugim mjestom.

"Poremetio nas je pad mladog Đorđa Đurića, za kojeg smo trebali timski da radimo. On je bio naš najveći adut na ovako ravnoj stazi. Ipak, uspeli smo da se pregrupišemo, ali nismo imali snage za pobedu", kazao je Danilović.

Biciklistkinja iz Grčke Varvara Fasoi bila je najbrža na drumu. Ona nastupa za jedan španski tim i nije imala previše problema da opravda ulogu favorita na prvenstvu u Trebinju. Grkinja je slavila ispred zemljakinje Eleni Cavari, a treća je bila Rumunka Andrea Jonesku.

U subotu je šampion Balkana u vožnji na hronometar postao reprezentativac Srbije Ognjen Ilić, koji je fantastičnom vožnjom ulicama Trebinja oduvao konkurenciju. On je 20 kilometara u borbi sa štopericom prevezao za 24,22 minuta, što je za minut i dvije sekunde brže od Kipranina Aleksandrosa Macangosa, te Grka Militidisa Đanucosa, koji je zakasnio minut i 28 sekundi.

"Drago mi je što sam uspeo da opravdam ulogu favorita koja mi je dodeljena zahvaljujući rezultatima ove sezone. Ranije sam osvojio 21. mesto na Evropskom prvenstvu i 24. na Svetskom, takođe u hronometru, tako da sam prezadovoljan sezonom. Staza i celokupan ambijent u Trebinju su mi odgovarali", rekao je Ilić, koji je vozio prosječnom brzinom od 50 kilometara na čas.

Najbolji predstavnik BiH bio je član BSK Nektar Davor Tubić, koji je završio na 12. mjestu u konkurenciji 15 seniora. I u subotu je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Fasoi. Prvog dana Balkanskog prvenstva bronzu za reprezentaciju BiH u juniorskoj konkurenciji osvojio je Husein Selimović i što je i ostao najbolji rezultat predstavnika BiH.

Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja zahvalio je domaćinima na svemu što su učinili da takmičenje prođe u najboljem redu.

"Broj građana i turista koji su došli da podrže bicikliste govori nam da smo svi zajedno uradili odličan posao. Drago mi je što se Trebinje upisalo na biciklističku mapu svijeta i siguran sam da će tu ostati narednih godina", jasan je Kuvalja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije