Ostali sportovi

Banjalučanin Branko Tadić šampion Balkana

Banjalučanin Branko Tadić šampion Balkana
Foto: N.N. | Banjalučanin Branko Tadić šampion Balkana

​Proteklog vikenda u Crnogorskoj - Budvi održano je prvenstvo Balkana za kadete u judou, a veliki uspjeh i šampionsku titilu u kategoriji preko 90 kg ponio je član Džudo kluba "Zvijezda" iz Banjaluke, Branko Tadić.

Tadić je aktuelni šampion RS i BIH, osvajač četiri medalje sa ovogodišnjeg evropskog džudo tura, što su rezultati zbog kojih se u jednom momentu popeo i na visoko peto mjesto svjetske rank liste.

Branko je ove godine predstavljao BIH na evropskom prvenstvu u Poljskoj, te je takođe od strane Olimpijskog komiteta BIH izabran i poslan na EYOF(Olimpijske igre za mlade), kao najbolji sportista BIH do 18 godine, te je imao čast da nosi zastavu na otvaranju pomenutih Olimpijskih Igara koje su se ove godine održale u Bakuu.  

"Tadić je od danas i aktuelni šampion Balkana,  što je samo još jedan od pokazatelja njegovog kvaliteta. Ova godina je za nas bila jako uspješna. Da nije izostala podrška institucija siguran sam da bi u Banjaluku donijeli evropsku ili svjetsku medalju", rekao je trener Jasenko Delić.

Trener ističe da je Branko trebao učestvovati na svjetskom prvenstvu koje se održava već naredne sedmice u Kazahstanu, a na kojem neće učestvovati, jer nisu imali finansijsku mogućnost da odu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije