Ostali sportovi

Banjalučki "Kastel" nagrađen novom opremom

Banjalučki "Kastel" nagrađen novom opremom
Foto: N.N. | Banjalučki "Kastel" nagrađen novom opremom

Banjaluka je ove godine postala bogatija za još jedan karate klub. Za medalje i pehare od februara se bore članovi "Kastela" koji već bilježe zavidne rezultate.

Kako bi im olakšali ulazak u svijet sporta, kompanija Mozzart donirala im je novu opremu za treninge i takmičenja. Zbog toga u Karate klubu "Kastel" ne kriju oduševljenje.

"Donacija ove opreme je veoma vrijedna i zaista nam je dobro došla. Ne samo da je vrijedna finansijski, nego nam mnogo znači kao podrška za našem novom početku. Odmah smo podijelili kimona, rukavice, pojaseve i zaštitne prsluke takmičarima koji ih već koriste. Reakcije su super, djeca su oduševljena jer su sve do sada kupovali samostalno. Veoma smo zahvalni Mozzartu na ovom gestu", kaže Dalibor Blagojević, potpredsjednik Karate kluba "Kastel".

Iako je klub star samo šest mjeseci, treneri koji rade sa mlađim generacijama imaju bogato iskustvo.

Naime, iza njih je 11 godina rada sa mladim karatistima, pa sada svoje bogato znanje i iskustvo prenose novim nadama u "Kastelu".

Trenutno broje oko 90 članova uzasta od pet do 18 godina u selekcijama od pionira do seniora. Među njima je nešto više dječaka, ali ni djevojčice ne zaostaju u ovom sportu. O njihovoj posvećenosti karateu najbolje svjedoče rezultati.

Na ovogodišnjem Prvenstvu regije za djecu do 12 godina osvojili su četvrto mjesto u konkurenciji 17 klubova, osvojivši 13 medalja. Na Prvenstvu Republike Srpske za djecu, od 38 klubova, bili su na 8. mjestu. Tada su dobili pet pojedinačnih prvaka Republike Srpske u uzrastu do 13 godina, a uzeli su i tri bronzane medalje.

S obzirom na to da su veoma mlad klub, još nemaju podršku nadležnih, a svoje aktivnosti finansiraju samostalno i članarinama karatista. Zbog toga im, kažu, Mozzartova podrška, posebno znači.

"Posebno smo srećni kada nekom sportskom kolektivu možemo da pomognemo na samom početku rada. Ovom donacijom želimo da podstaknemo karatiste 'Kastela' da nastave da se trude, vrijedno treniraju i osvajaju nove medalje",  kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Mozzart će i u narednom periodu nastaviti da podržava mlade sportske kolektive, a iz "Kastela" poručuju da već imaju nove planove. Nakon ljetne pauze vraćaju se treninzima, zatim slijede pripreme u kampu u prirodi, a sve kako bi spremni dočekali turnire na jesen i Prvenstvo BiH za djecu koje je najboljima ulaznica za BiH reprezentaciju i nastup na Balkanskom prvenstvu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije