Ostali sportovi

Banjaluka domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci

Banjaluka domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci
Foto: N.N. | Banjaluka domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci
G.K.

Delegati godišnje konferencije ISF Europe, posebanog ogranka Međunarodne školske sportske federacije (ISF - International School Sport Federation), koja se održava 2.1 i 22. marta 2019. godine u Larnaki (Kipar), dodjelili su Banjaluci i Republici Srpskoj organizaciju Evropskog prvenstva osnovnih škola (U-15) u odbojci 2020. godine.

"Organizacija ovog takmičenja za nas predstavlja veliko priznanje od strane ISF-a jer su prepoznali dugogodišnji rad i zalaganje svih ljudi uključenih u organizaciju Malih olimpijsikh igara Republike Srpske", istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, koji je u ime Grada Banjaluka predstavio kandidaturu i dodao:

"Bez podrške Sonje Davidović, ministarke porodice, omladine i sporta, Igora Radojičića, gradonačelnika Grada Banjaluka i velikog zalaganja predsjednika Saveza za školski sport Srbije gdina Željka Tanaskovića u ISF- u, ovo takmičenje ne bi došlo u Banjaluku. Zbog toga im dugujemo veliku zahvalnosti jer će se sljedeće godine oko 500 najboljih učenika i učenica u odbojci iz čitave Evrope takmičiti u gradu na Vrbasu. Svakako, puno nam je značila podrška Srbije na ovoj konferenciji, i što smo zajedno nastupili kao tim na ovako značajnom događaju za školski sport grada Banjaluke i RS jer će po prvi put, u našem gradu, nastupati reprezentacija Republike Srpske u školskom sportu".

Republika Srpska članica Međunarodne školske sportske federacije (ISF), koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i punopravna je članica Generalne asocijacije internacionalnih sportskih federacija (GAISF).

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije