Ostali sportovi

Banjaluka izabrala najbolje sportiste za 2021. godinu

Banjaluka izabrala najbolje sportiste za 2021. godinu
Foto: Gradska uprava Banjaluka/A.Čavić | Banjaluka izabrala najbolje sportiste za 2021. godinu

Nikola Ćetković, golman Fudbalskog kluba "Borac" i rukometašica Jovana Novaković, članica Ženskog rukometnog kluba "Borac" proglašeni su za najbolje sportiste Banjaluke u 2021. godini, na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor najboljih sportista", koja je večeras održana u Sportskoj dvorani Borik.

Nagradu Nikoli Ćetkoviću uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je Nikoli ali i ostalim sportistima i sportskim kolektivima čestitao na uspjesima koje su postigli u proteklom periodu.

"Banjaluka je ponosna na sve vas. Svakom vašom medaljom naša Banjaluka više sija, a moja je želja da naš grad tako sija i svake naredne godine i da se uvijek radujemo vašim uspjesima", poručio je gradonačelnik Banjaluke.

On je istakao da je gradska administracija opredijeljena da ulaže u sport, te da se radi na unapređenju sportske infrastrukture, ali da će se i kroz druge aktivnosti koje sprovodi Grad raditi na jačanju sporta kako bi Banjaluka očuvala jedan od svojih epiteta, a to je svakako - grad sporta.

"Banjaluka je moj grad i uvijek će biti moj, ma gdje da se budem nalazio tokom svoje fudbalske karijere, zato mi ovo priznanje mnogo znači. S obzirom na to da sam ja još uvijek mlad - imam 20 godina siguran sam da ću ovaj trenutak pamtiti do kraja svog života", poručio je fudbaler Nikola Ćetković, te se zahvalio žiriju na dodijeljenom priznanju.

Rukometašica Jovana Novaković poručila je da joj mnogo znači ovo priznanje, istakavši da ipak ovo nije samo njeno priznanje, već da ono pripada cijelom klubu, njenim saigračicama, trenerima i svima onima koji su zaslužni za sjajnu sezonu ŽRK "Borac".

Nagradu Jovani Novaković uručio je predsjednik Skupštine grada Banjeluke Mladen Ilić.

Nagrade su dodijeljene i u kategoriji najuspješnijeg mladog sportiste, a ovu laskavu titulu u muškoj kategoriji ponio je Nikša Petrović - rukometaš Rukometnog kluba "Borac", dok je u ženskoj kategoriji nagrađena Ružica Šikić - rukometašica Ženskog rukometnog kluba "Borac".

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Fudbalski klub "Borac", a najuspješnija sportska organizacija u ženskoj seniorskoj kategoriji je Ženski rukometni klub "Borac".

Nagrada je dodijeljena i u kategoriji najuspješnijeg sportskog događaja - sportske manifestacije , a za 2021. godinu za najbolji sportski proglašen je ATP Čelendžer "Srpska Open 2021" u organizaciji Teniskog saveza Republike Srpske i Teniskog kluba "Mladost".

Specijalne nagrade za afirmaciju i razvoj sporta lica sa invaliditetom dobili su Aleksej Radukić iz Omladinskog stonoteniskog kluba "Spin", te Ognjen Kojić iz Bokserskog kluba "Despot". Pored njih specijalne nagrade za afirmaciju i razvoj sporta dobili su Sportski centar Borik, te Darko Savić iz ŽRK Borac, a posthumno je nagrađen i Predrag Divljak, nekadašnji kapiten FK "Borac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije