Ostali sportovi

Banjaluka u znaku plivanja

Banjaluka u znaku plivanja
Foto: N.N. | Banjaluka u znaku plivanja

Banjaluka će ovog vikenda biti u centru pažnje plivačkog sporta jer se u subotu i nedjelju na Gradskom olimpijskom bazenu biti održan 10. "Borac TeleGroup Grand Challenge" međunarodni miting koji je posljednja prilika onima koji već to nisu uradili, da obezbijede normu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Najavljeno je učešće 310 takmičara iz 11 zemalja među kojima su između ostalog ekipe iz Estonije, Grčke, Slovenije, Irana, Švedske, Gane... spisak bi bio i još duži jer je interes za dolazak u Banjaluku pokazalo 16 nacionalnih saveza ali zbog pandemije virusa korona i komplikacija u povratku kući, mnogi su morali da odustanu.

Iz Plivačkog kluba Borac koji je organizator ovog akmičenja ističu da im je fokus bio na kvalitetu a ne na brojnosti takmičara.

„Ovaj jubilarni deseti miting je jedno od najjačih plivačkih događaja u posljednje tri-četiri godine na ovim prostorima i velika stvar grad i ove prostore. Mnogo takmičara je pokazalo veliku želju da dođe ali zbog činjenice da po povratku u svoju zemlju moraju da budu u izolaciji 14 dana morali su da odustanu“, rekao je Željko Panić, sportski direktor PK Borac i dodao:

„Bez obzira na sve miting će biti veoma kvalitetan a mi sm ose sa neaše stran potrudili da i organizaciono bude na najvišem nivou. Ponosni smo na urađeno i nema sumnje da će u ova dva dana svi takmičari imati osjećaj kao da su na mini Evropskom prvenstvu“.

Panić je istakao veliku zahvalnost generalnom sponzoru turnira kompaniji "TeleGroup", i dodao da su  jubilarni "Borac TeleGroup Grand Challenge" podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Kabinet predsjednice RS Željke Cvijanović, grad Banjaluka, Gradski olimpijski bazen te kompanije "M:tel", "Triglav osiguranje", "Guma M", "Nestro", "Mozzart", dok su medijski pokrovitelji Radio-televizija Republike Srpske i "Nezavisne novine".

Promoter 10. „Borac Telegroup Grand Challenge“ mitinga je proslavljeni plivač nekadašnje Jugoslavije Darjan Petrič. Darjan i njegov brat Borut, jedan su od najvećih sinonima ex YU plivanja.

U subotu od devet časova kreću prve kvalifikacione trke, svečano otvaranje mitinga je od 16.45 časova nakon čega slijede finalni okršaji u bazenu. U nedjelju takmičarski dan takođe počinje od devet časova dok su nakon 17 časova trke za medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije