Ostali sportovi

Banjaluka volej za vikend organizuje "Trofej Banjaluke 2019"

Banjaluka volej za vikend organizuje "Trofej Banjaluke 2019"
Foto: N.N. | U Banjaluci turnir test za velike izazove

​Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka volej biće domaćin turnira "Trofej Banjaluke 2019", a osim odbojkašica BL voleja, u subotu i nedjelju za trofej će se boriti prošlogodišnji pobjednik Šempeter iz Slovenije, italijanski klub Alta Frate i Osijek.

Utakmice šestog "Trofeja Banjaluke" biće igrane u dvorani "Borik".

"'Trofej Banjaluke' je naš tradicionalni turnir, dolaze ekipe iz Italije, Slovenije i Hrvatske i ovo će biti prilika da vidimo šta smo napravili za godinu dana. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju na utakmice, jer će ovo biti prilika da vide kvalitetnu odbojku", rekao je Draško Madžar, sportski direktor BL voleja. 

Turnir će biti dobar test za BL volej, koji će u narednoj sezoni igrati dva evropska takmičenja - Srednjoevropsku ligu (MEVZA) i CEV kup, u koji se prvi put plasirala ekipa i jedna ekipa iz Banjaluke.

"Prve utakmice smo odigrali na turniru na Ilidži i zadovoljni smo. Dobili smo neke pokazatelje koji će nam biti korisni za dalji rad i sigurna sam da ćemo kroz utakmice koje slijede i nekoliko sedmica rada unaprijediti neke odbojkaške elemente. Turnir u Banjaluci će biti još kvalitetniji i samim tim još korisniji za uigravanje", rekla je Radmila Marković, trener BL voleja.

Banjalučki klub je juče predstavio tri pojačanja - Milicu Ivković, koja se nakon sezona u Mađarskoj i u Bimal Jedinstvu vratila u BL volej, Milicu Šorak, nekadašnju igračicu pančevačkog Dinama, te Olju Ugljenko, koja je stigla iz Ukrajine. Ugljenkova ima samo riječi hvale i za klub i za grad, a o ekipi i sezoni je rekla:

"Imamo mlade i talentovane igračice, što je veoma važno. Dobro se radi, a očekuje nas teška sezona sa mnogo utakmica. O vrijednosti bh. lige ne mogu da pričam, jer sezona nije počela, ali očekuju nas brojni izazovi i na domaćoj i na međunarodnoj sceni."

Riječi hvale za klub imala je i Šorakova.

"Divno su me prihvatili, a igrati evropsko takmičenje je veliki izazov i za mene i za klub. Atmosfera i rad na treninzima su odlični, tako da sam zadovoljna što sam u BL voleju", rekla je Šorakova i o predstojećem turniru dodala:

"Ambicije su nam velike, želimo da osvojimo turnir, ali i da vidimo nedostatke koje treba da korigujemo."

Ivkovićeva je istakla da je srećna što je ponovo u Banjaluci, gdje joj je osim uspjeha na terenu cilj da završi fakultet, te dodala:

"Uvijek mi je bilo lijepo vratiti se u Banjaluku, zato što sam ovdje provela četiri godine studentskog života i treniranja. Što se tiče tima, od kada sam u BL voleju, nismo imali bolji tim. Mislim da možemo da prariramo svakoj ekipi u MEVZA ligi, a i u CEV kupu ćemo dati sve od sebe da dobro odigramo. Veliki izazov je ispred nas."

Raspored turnira

Subota: 1. kolo: BL volej - Alta Frate (14 časova), Šempeter - Osijek (16). 2. kolo: Osijek - Alta Frate (18), BL volej - Šempeter (20). Nedjelja: Alta Frate - Šempeter (10), BL volej - Osijek (12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije