Ostali sportovi

Beograd domaćin SP-a u boksu 2021. umjesto Nju Delhija

Beograd domaćin SP-a u boksu 2021. umjesto Nju Delhija
Foto: Pixabay | Beograd domaćin SP-a u boksu 2021. umjesto Nju Delhija

Amatersko Svjetsko prvenstvo u boksu pod ingerencijom Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) koje je 2021. trebalo biti održano u glavnom gradu Indije Nju Delhiju, dodijeljeno je Beogradu, saopštili su u utorak iz AIBA-e.

AIBA je raskinula ugovor o organizaciji SP-a, koji je 2017. potpisan s indijskim organizagtorima, nakon što Indijci nisu uplatili potrebna novčana sredstva.

Indija će morat platiti i kaznu za otkazivanje domaćinstva u iznosu od 500.000 američkih dolara, stoji u saopštenju, prenosi Hina.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je prošle godine suspendovao AIBA-u, zbog problema s tadašnjim vodstvom i finansiranjem organizacije. U međuvremenu je na mjesto vršioca dužnosti predsjednika AIBA-e došao Mohamed Moustahsane koji je izjavio da će se SP u Beogradu održati u predviđenom terminu u kojem je Nju Delhi trebao ugostiti najbolje amatarske boksače svijeta, iza olimpijskog turnira odgođenih Igara u Tokiju, pod uslovom da situacija s pandemijom bolesti COVID-19 do tada bude stavljena pod kontrolu.

"Srbija ima sve što je potrebno za organizaciju sjajnog takmičenja za sportiste, trenere, sudije i, naravno, ljubitelje boksa", izjavio je Moustahsane.

"To je veliki napredak prema novom sistemu takmičenja i finansijskoj stabilnosti naše organizacije, koja će sve manje i manje biti zavisna od novca koji dolazi od Međunarodnog olimpijskog odbora", dodao je aktualni predsjednik AIBA-e.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije