Ostali sportovi

Bez Rusa na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara

Bez Rusa na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara
Foto: N.N. | Bez Rusa na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara

Rusima je zabranjeno učešće na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu.

Ruskim i bjeloruskim sportistima neće biti dozvoljeno da prisustvuju ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu, navodi se na web stranici Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC).

IPC je u srijedu objavio pravila za učešće neutralnih sportista na predstojećim Paraolimpijskim igrama. Sportisti će se na Igrama takmičiti u neutralnom statusu, te stoga delegacijama Rusije i Bjelorusije nije dozvoljeno učešće na ceremoniji otvaranja. Takođe, na ceremoniji zatvaranja Igara neće biti sportisti iz obje zemlje.

Paraolimpijske igre u Parizu biće održane od 28. avgusta do 8. septembra. Generalna skupština IPC-a održana je u Bahreinu od 28. do 29. septembra. Kao rezultat toga, članstvo u Ruskom paraolimpijskom komitetu (RPC) je djelimično suspendirano na dvije godine. Djelomično oduzimanje članstva podrazumijeva i zabranu održavanja međunarodnih takmičenja na teritoriji Ruske Federacije. Istovremeno, ruski sportisti dobili su priliku da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u pojedinačnom neutralnom statusu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije