Ostali sportovi

Bh. bokser Iron Puki trenirao u Istanbulu

Bh. bokser Iron Puki trenirao u Istanbulu
Foto: N.N. | Bh. bokser Iron Puki trenirao u Istanbulu

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, novogodišnje praznike proveo je zajedno sa svojom porodicom u Istanbulu gdje je punio baterije za nove sportske izazove.

Ipak, Puki ni na ovom odmoru u Turskoj nije mogao bez vježbanja pa je formu održavao kondicionim treninzima na pojedinim atraktivnim istanbulskim lokacijama.

"Na put prema Istoku krenuli smo nekoliko dana prije Nove godine. U Istanbulu smo proveli osam dana, a boravak smo iskoristili za obilazak grada, ali i lagane treninge u poslijepodnevnim satima. Istanbul je poseban grad, ima svoju dušu, a ljudi su gostoljubljivi, prijatni i raspoloženi za razgovor. U samom hotelu Miss Istanbul smo imali odlične uslove, a u večernjim satima smo uživali u turskim hamamima, saunama i bazenu. Doživio sam posebno duhovno iskustvo obilaskom džamija Aja Sofija i Plave džamije na Sultan Ahmet dijelu grada. Obišli smo i mnoge druge dijelove poput TAHT Istanbula, Kapali čaršije na Bajazitu, Laleli, Bosfor, tržne centre Venecija i Cevahir, a Novu godinu smo proveli na Sirkiđi s pogledom na Bosfor, na evropsku i azijsku stranu ovog grada", rekao je Puki.

Naredni bokserski meč Puki bi trebao imati početkom marta.

"Planirali smo organizaciju velikog eventa u Sarajevu za svjetsku IBO Interkontinentalnu titulu. Nadam se podršci države kako bi organizovali i po prvi put doveli IBO organizaciju u našu državu i naš grad", poručio je Puki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije