Ostali sportovi

Bh. futsaleri uvjerljivi protiv Francuske

Bh. futsaleri uvjerljivi protiv Francuske
Foto: Nogometni/Fudbalski savez BIH | Bh. futsaleri uvjerljivi protiv Francuske
Vedran Radenović

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u svom trećem meču na turniru u Umagu ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv U-21 selekcije Francuske.

Izabranici Ive Kreze pobijedili su 8:1, a po dva gola su postigli Nermin Kahvedžić (9', 31') i Blago Gašpar (20', 26'). U strijelce su se upisali još Josip Sesar (3'), Adnan Kalajdžić (18'), Bilal Jelić (30') i golman Darko Milanović (40').

Jedini pogodak za Francusku postigao je Jeromen Pasquier u 35'.

Reprezentacija BiH je prije meča sa Francuskom remizirala 3:3 sa Slovenijom, te ostvarila pobjedu od 3:2 nad Slovačkom i selektor Ivo Krezo je zadovoljan prikazanim na ovom okupljanju.

"Iskoristili smo ovu reprezentativnu akciju na najbolji mogući način. Odigrali smo kvalitetne utakmice. Slovenija i Slovačka su bile u prednosti jer je njihovo prvenstvo već počelo i igrači su im u takmičarskoj formi. Ipak, pružili smo dvije dobre partije i možemo biti zadovoljni. Što se tiče današnje utakmice, vidjelo se da mladi igrači Francuske još nisu na visokom nivou. Uglavnom, bile su ovo dobre provjere za nas i čestitam momcima na zalaganju i ozbiljnosti koju su pokazali na ovom okupljanju", rekao je Krezo.

Za bh. tim su danas nastupili Senad Poričanin, Josip Sesar, Mirko Hrkać, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Stanislav Galić, Ibrahim Hršumović, Davor Arnautović, Blago Gašpar, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Adnan Kalajdžić i Kristijan Pantić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije