Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Bh. gimnastičarke u novembru nastupaju na EP

Bh. gimnastičarke u novembru nastupaju na EP
Foto: Wikimedia | Bh. gimnastičarke u novembru nastupaju na EP
Fena

Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje je trebalo biti održano u maju u Kijevu (Ukrajina) Odlukom Evropske gimnastičke asocijacije (UEG) prolongirano je i biće održano od 26. do 29. novembra ove godine.

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati više od 300 gimnastičarki iz 44 zemlje koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

Iz Kluba ritmičko–sportske gimnastike (KRSG) Sloboda Tuzla za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupati gimnastičarke Amila Bećirović i Irma Jukić s trenerom Vanesom Tinjić i trenerom i FIG međunarodnom sudijom Svitlanom Tinjić, koja će ujedno i suditi na tom prvenstvu.

Poslije učešća seniorke Vanese Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode.

Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimnastičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

“Odluka Evropske gimnastičke asocijacije da će se Evropsko prvenstvo ipak održati u ovoj godini nas je veoma obradovala i to je još jedan motiv više našim reprezentativkama koje će učestvovati na tom prvenstvu da još više rade i bolje se pripreme”, rekla je Vanesa Tinjić, saopšteno je iz KRSG Sloboda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije