Ostali sportovi

BiH spremna za Evrovolej

BiH spremna za Evrovolej
Foto: N.N. | BiH spremna za Evrovolej

Zenica i Osijek od subote 22. avgusta do 30. avgusta domaćini su Evropskog juniorskog prvenstva za odbojkašice starosti do 19 godina.

Zenička "Arena" spremno dočekuje Evrovolej na kojem će učešće uzeti i reprezentacija BiH, koja je smještena u grupu s reprezentacijama Bjelorusije, Poljske, Slovačke i Srbije, a treba reći da je turnir zbog virusa korona otkazala Italija. Bh. dame turnir će otvoriti utakmicom protiv Poljske, a taj susret igra se u subotu s početkom u 18 sati.

Prethodno, prvu utakmicu u Zenici odigraće će juniorke Srbije i Slovačke. Inače, pulenke Natmira Buljubašića proteklih sedmica su se pripremale u Lukavcu, a prema riječima selektora, bh. tim je spreman za EP.

"Obavili smo najveće pripreme do sada u trajanju od skoro mjesec dana. Konkurencija je bila žestoka, tako da je najboljih 12 djevojaka spremno za utakmice. Naše djevojke su spremne, radili smo po šest sati dnevno i daće zadnju kap energije da odbrane čast i ugled reprezentacije i ove zemlje. Borićemo se, sve selekcije su kvalitetne, ali se u sportu iznenađenja dešavaju, siguran sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", poručio je Natmir Buljubašić.

U "Gradskom vrtu" u Osijeku igraće reprezentacije Hrvatske, Turske, Bugarske, Njemačke, Francuske i Rusije. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće se boriti za medalju u Zenici, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani igrati svoje kvalifikacijske utakmice za pozicije od petog do osmog mjesta u Osijeku. Inače, ovo je prvo veliko evropsko takmičenje nakon pauze uzrokovane pandemijom virusa korona, a sve utakmice igraće se bez prisustva gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije