Ostali sportovi

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka: Pobjednik druge etape David Toneati

Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka: Pobjednik druge etape David Toneati
Foto: Ustupljena fotografija | Biciklistička trka "Beograd-Banjaluka: Pobjednik druge etape David Toneati

Pobjednik druge etape Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", koja je danas završena u Vlasenici, je David Toneati iz kazahstanskog tima "Astana".

Drugi je stigao Nikiforos Arvanitou iz tima "Novasportima" iz Grčke, kojem je pripala i bijela majica za najbržeg mladog vozača, a treći je Samuel Kovač tima "Dukla" iz Slovačke.

Crvena majica za najboljeg sprintera pripala je Albertu Gatemanu iz tima "Benoti" iz Italije, a plava majica za najboljeg brdskog vozača Pjotru Pekali iz tima "Sanitik-Vibateks" iz Poljske.

Majica za lidera u ukupnom plasmanu dodijeljena je Dilanu Hopkinsu tima "Ljubljana Gusto Santik".

Danas je došlo do diskvalifikacije, a riječ je o Jeronu Mejersu iz holandskog tima, koji je, prema ocjeni sudija, nepropisno zatvorio prolaz Toneatiju.

Pobjednik Toneati izjavio je novinarima da je etapa bila zahtjevna, da su se od početka borili ali da nisu uspjeli u konkurenciji za pobjedu kao tim.

On je dodao da im je cilj da ostanu lideri u ukupnom plasmanu, te naveo da ih sutra očekuje dosta posla i da smatra da će uspjeti da se domognu pobjede, iako nije njihov omiljeni teren.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević izjavio je novinarima da je zadovoljstvo biti domaćin ove spektakularne trke po šesti put i pohvalio sve koji su organizovali ovaj spektakl na kojem se predstavilo 175 takmičara iz 40 zemalja sa ukupno 25 timova.

Kraljević je naglasio da je Vlasenica ušla u mapu turističkih gradova zahvaljujući Olimpijskom centru "Jahorina", Vladi Srpske i predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je ovo bila dinamična i interesantna etapa, tokom koje su uspjela da se odvoje četiri takmičara, te kao posebno zanimljivo istakao uspon na Papraću, zanimljiv spust u Šekoviće i završnicu u Vlasenici.

Druga etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" startovala je danas iz Zvornika i vožena je do Vlasenice.

Trka je juče startovala iz Beograda i prva etapa je završena u Bijeljini, a pobjedik je bio Australijanac Dilan Hopkins.

Sutra slijedi etapa od Višegrada preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Jahorine.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan "Srbija i Srpska zajedno", podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije