Ostali sportovi

Bila je heroina, a danas je izbačena iz reprezentacije Rusije

Bila je heroina, a danas je izbačena iz reprezentacije Rusije
Foto: N.N. | Bila je heroina, a danas je izbačena iz reprezentacije Rusije

Ministarstvo sporta Ruske Federacije isključilo je umjetničku klizačicu Kamilu Valievu (17) sa liste kandidata za rusku reprezentaciju nakon diskvalifikacije zbog kršenja antidoping pravila, navodi se u dokumentu, prenosi RIA Novosti.

Isključenje 17-godišnje ruske herione izvršeno je po pravilima odjeljenja.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) je 29. januara diskvalifikovao Valievu, koja je pobijedila na Olimpijskim igrama u Pekingu u ekipnoj konkurenciji, na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila i poništio njene rezultate od 25. decembra 2021. godine. Umetnička klizačica može se vratiti takmičenju od 24. decembra 2025. godine.

„Mogu reći da nisam svjesno uzimala doping. Trudila sam se da poštujem pravila. Išla sam na Olimpijske igre i mislila da je ovo jedna divna proslava sporta. Da je ovo mjesto za koje ste radili i sanjali. Došla sam i dobila različite emocije i drugačiji stav”, rekla je Valieva  nedavno u jednom intervjuu. 

Valieva je bila pozitivna 25. decembra 2021., na dan slobodnog programa na prvenstvu Rusije. To je postalo poznato 8. februara 2022. - dan nakon završetka ekipnog turnira na Olimpijskim igrama. Valijeva je bila pozitivna na zabranjeni lijek za srce trimetazidin u decembru 2021. Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, odmah je skrenula pažnju na sebe i postala svjetska zvijezda jer je bila prva žena koja napravila četvoroskok.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije