Ostali sportovi

Bileća dočekala Tijanu Bošković – Mozzart najboljoj odbojkašici svijeta poklonio teren

Bileća dočekala Tijanu Bošković – Mozzart najboljoj odbojkašici svijeta poklonio teren
Foto: N.N. | Bileća dočekala Tijanu Bošković – Mozzart najboljoj odbojkašici svijeta poklonio teren

Hiljade ljudi, klinci kojima je ona idol, aplauzi, cika, vriska, vatromet, baklje... I neponovljiv vatromet emocija dočekali su Tijanu Bošković u njenoj Bileći poslije uspješnog ljeta u kojem je osvojila još dvije medalje u prebogatoj karijeri - evropsko srebro i olimpijsku bronzu.

Kompanija Mozzart se specijalnim iznenađenjem potrudila da to bude spektakl koji će Tijana i Bilećani pamtiti još dugo. 

Tijanin doček je ujedno bio i otvaranje rekonstruisanog multifunkcionalnog terena posvećenog najboljoj odbojkašici svijeta.

U čast svih uspjeha šampionke iz Hercegovine, kompanija Mozzart joj je poklonila igralište između njene zgrade, obdaništa i osnovne škole. Djetinjstvo je stalo na jedno mjesto.

Tijana Bošković je prva odbojkašica u čiju čast je kompanija Mozzart napravila igralište. I to ne bilo kakvo, već multifunkcionalno na kojem će se igrati odbojka, košarka, rukomet, fudbal...

Svjetska rekorderka u brzini smeča nije mogla da sakrije uzbuđenje zbog načina na koji su je njeni sugrađani dočekali. 

"Teren je predivan, sigurna sam da će na njemu ponići novi šampioni. Hvala svima koji su pomogli da se ovaj teren rekonstruiše, svim volonterima koji su pružili svoj doprinos, kao i kompaniji Mozzart bez koje ovo ne bi bilo moguće. Voljela bih da ovaj teren čuvamo što je bolje moguće. Mozzartova akcija je predivna, drago mi je što sam baš ja prva odbojkašica koja je dobila igralište u okviru nje", rekla je Bošković.

Ovo je najveće igralište koje je kompanija Mozzart otvorila i prvo namjenjeno odbojci.

"Ako je neko zaslužio da dobije prvi odbojkaški teren u našoj akciji onda je to svjetski broj jedan – Tijana Bošković. Ovo je minimum što smo mogli da uradimo, da pomognemo u razvoju i generalno u poboljšanju života u ovoj maloj opštini", naglasio je Borjan Popović, direktor koorporativnog centra za komunikacije kompanije Mozzart.

Dok su se na velikim video bimovima ređale slike iz djetinjstva i poruke najbližih iz kruga porodice i prijatelja, Tijana je jedva suzdržavala emocije. Sama je na kraju rekla da ne zna kako je izdržala da ne zaplače... 

Vrhunac ceremonije otvaranja bila revijalna utakmica između timova koje su predvodili Tijana i njena sestra Dajana. Najtalentovanije odbojkašice Hercegovine su imale priliku da zaigraju rame uz rame sa idolima. Pravdu je u ulozi sudije dijelio njihov otac Ljupko, a sestra Dajana nije imala milosti i pobjedila je Tijanu u prvom meču na njenom terenu. 

Prije toga su vještine na novom terenu pokazali pioniri Košarkaškog i fudbalskog kluba “Hercegovac” iz Bileće. Organizovano je i takmičenje

"Humanitarni servis", a za svaki uspješan servis Mozzart je donirao novac u dobrotvorne svrhe.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici republičkih, lokalnih institucija i brojni građani Bileće i Republike Srpske.

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, se okupljenima obratio putem video-poruke, rekao je da je otvaranje ovog sportskog terena u Bileći još jedan korak u plodotvornoj saradnji odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Mozzart koja im je sponzor. Poželio je da ovaj teren donese puno odbojkaških šampionki kao što je Tijana Bošković.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović zahvalio je Tijani što je pronijela slavu Bileće, Hercegovine i Republike Srpske širom svijeta.

"Bileća je zaslužila ovakav dar, kao što je ovo moderno sportsko igralište", poručio je Popović.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović istakao je da je ovo posebno veče kojim se piše istorija Bileće kada se dočekuje Tijana, najbolji ambasador ove opštine.

On je ukazao da će ovaj moderni sportski teren usrećiti djecu i omladinu u Bileći i omogućiti im srećno odrastanje i da će biti mjesto odakle će neki krenuti stopama velikih sportista, kao što je Tijana.

Vujović se zahvalio kompaniji Mozzart na tome što je poklonila ovaj teren mještanima ove opštine u Hercegovini.

Kompanij Mozzart se zahvalila lokalnoj upravi i omladinskoj organizaciji Jezerine na bezrezervnoj logističkoj pomoći i entuzijazmu koji su pokazali.

Tijana Bošković za odbojkašku reprezentaciju Srbije igra od svoje 17. godine, sa kojom je osvojila dvije olimpijske medalje, dva evropska i jedno svjetsko zlato i nedavno evropsko srebro.

Tijana je prve korake napravila u lokalnom ŽOK Hercegovac poslije čega je krenula u odbojkaške visine i došla do jednog od najboljih klubova svijeta – turskog Ezačibašija.

U reprezentaciju Srbije je ušla sa 17 godina na SP 2014. godine, a od 2015. se ni sa jednog velikog takmičenja nije vratila bez medalje. Kao udarna igla je predvodila Srbiju na većini takmičenja gdje je redovno osvajala nagrade za MVP igrača ili najboljeg korektora.

Otkako je kompanija Mozzart 2014. godine krenula u akciju, obnovljeni su i rekonstruisani brojni košarkaški tereni širom Srbije.

Napravljena su i neka multifionkcionalna igrališta sa namjenom i za mali fudbal, rukomet… A velika akcija se u posljednje vrijeme proširila i u Republiku Srpsku gdje su otvoreni moderni tereni u Banjaluci i Doboju.

Ukupno je kompanija Mozzart do sada rekonstruisala 89 terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije