Ostali sportovi

Bilećka dvorana ponijela ime Tijane Bošković

Bilećka dvorana ponijela ime Tijane Bošković
Foto: N.N. | Bilećka dvorana ponijela ime Tijane Bošković

BILEĆA - Bilećanka Tijana Bošković, koja pripada plejadi najboljih odbojkašica Srbije, otkrila je u subotu veče zajedno sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, tablu sa svojim imenom na Univerzalnoj sportskoj dvorani u Bileći, jer će se ova sala ubuduće tako zvati.

Ona je na konferenciji, koja je organizovana uoči otkrivanja table, izrazila zahvalnost opštini Bileća za ovu počast, obećavši svojim Bilećanima nove pobjede. 

"Ono što mogu da obećam jeste da ću kao i do sada svoj grad i sebe predstavljati u najboljem svjetlu i potruditi se da vas obradujem novim uspjesima i medaljama", rekla je Tijana. 

Čubrilović je kazao da je Tijana Bošković svojom igrom proslavila i Bileću i  Republiku Srpsku, što treba da služi kao uzor mladim ljudima širom svijeta, gdje god žive Srbi.

"Mislim da za mlade ljude ne treba bolji i veći motiv nego ono što je Tijana Bošković uradila za svoj grad i svoju republiku, za svoj narod i našu naciju, na čemu smo joj veoma zahvalni", rekao je Čubrilović, uz obećanje da će Republika Srpska, koliko god to bude mogla, podržavati svoje mlade sportiste koji su njeni najbolji ambasadori.

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, potvrdio je da bilećka sportska dvorana zasluženo nosi ime Tijane Bošković, jer su njeni sugrađani prepoznali njenu veličinu, dok je Radovan Vuković, narodni poslanik iz Bileće, najavio da bi uskoro u ovom gradu mogla da bude organizovana i škola odbojke ili odbojkaški kamp koji bi se vezao za ime Tijane Bošković. 

Skupština opštine Bileća je ranije jednoglasno donijela odluku da se Univerzalna sportska dvorana nazove po Tijani Bošković, koja je svoje prve sportske korake napravila upravo u ovom objektu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije